De stoerste onder de mobieltjes

0
68

Verder biedt de XP3 Bluetooth 2.0, A(ssisted)-gps, de Opera mini browser en enkele java-toepassingen. Door het kleine schermpje zijn functies als een gps en webbrowser niet echt gebruiksvriendelijk. Een opvallend kenmerk is de lange autonomie van de lithium ion batterij. Deze gsm kan maar liefst 1500 uur stand-by blijven en biedt tot 18 uur gesprekstijd. We dienden tijdens onze testperiode van ruim twee weken de gsm niet op te laden.

Sonim XP3.20 Quest Pro PC-Tools software

Sonim XP3.20 Quest Pro PC-Tools software (© ; licentie: )

Software
Op de mini-cd wordt ook PC Tools software meegeleverd om je telefoonboek, agenda en berichten te beheren en mediabestanden uit te wisselen tussen mobiele telefoon en pc. Het is niet de allervriendelijkste software, want we kregen de Quest Pro via de usb-verbinding niet aan het praten met deze software, niet op onze testpc met XP, en ook niet op onze netbook (ook XP), ook niet nadat we de recentste versie van de Sonim website hadden gedownload. Met een Bluetooth verbinding lukte het na wat gedoe wel. Maar dit zou wat ons betreft gebruiksvriendelijker kunnen.

Conclusie
De Sonim XP3.20 Quest Pro is gebouwd als een tank en is bedoeld voor een specifieke doelgroep, met name mensen die vaak in omstandigheden vertoeven waarin een gewone gsm al te snel beschadigd kan geraken. Voor die robuustheid dien je wel te betalen, want € 369 is toch een fors bedrag voor wat telefoontechnisch gezien in feite een basisgsm is met een niet al te groot scherm. Maar je krijgt er wel drie jaar garantie bij en die is onvoorwaardelijk.

(75/100)

1
2
3
4
5
Vorig artikelSupersnel netwerken via het stopcontact
Volgend artikelHigh-end compactcamera in de Coolpix-serie van Nikon
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.