High-end compactcamera in de Coolpix-serie van Nikon

0
38
Nikon Coolpix P7000

Nikon Coolpix P7000 (© ; licentie: )

In de P(erformance)-serie presenteert Nikon een nieuw vlaggenschip. De Coolpix P7000 is een 10 megapixel compactcamera voor de meer ervaren fotograaf.

De Coolpix P7000 heeft naast de CCD-sensor met 10,1 megapixel een Nikkor-groothoekobjectief met 7,1x zoom. Het bereik bedraagt 28 tot 200 mm (kleinbeeldequivalent). Het objectief heeft twee ED-glaselementen waarmee chromatische aberratie en kleurranden worden verminderd bij grotere brandpuntsafstanden, aldus Nikon. Bovendien is de camera uitgerust met een ingebouwd grijsfilter voor meer belichtingsopties bij veel licht. De Coolpix P7000 maakt ook gebruik van Nikon’s nieuwe Expeed C2-beelverwerkingssysteem. Verder heeft de camera optische vibratiereductie (VR), een lcd-scherm van 7,5 cm (3,0 inch) met hoge resolutie (920.000 beeldpunten). Het gevoeligheidsbereik loopt van ISO 100 tot 3200 en is uit te breiden tot Hi 1 (ISO 6400-equivalent). De nachtstand met weinig ruis moet zorgen voor mooie resultaten bij extreem weinig licht.

RAW
Met de nieuwe bracketingfuncties kan je een serie foto’s maken met licht afwijkende instellingen, met verschillende instellingen voor belichting, ISO-gevoeligheid en witbalans, en vervolgens de foto te selecteren die het beste aan je wensen beantwoordt. Je kan de nieuwe virtuele horizon op het lcd-scherm weergeven voor een perfecte uitlijning. De P7000 kan ook HD-films (720p) opnemen met stereogeluid. Je kan een externe microfoon aansluiten op de microfoonaansluiting. De camera heeft een HDMI-poort om opnamen direct te delen op externe HD-schermen. De P7000 ondersteunt de verbeterde NRW+ (COOLPIX RAW)-indeling, een ongecomprimeerd digitaal ‘negatief’ voor geavanceerde bewerkingsmogelijkheden.

Prijs en beschikbaarheid
De Nikon Coolpix P7000 heeft een adviesprijs van € 605.

Foto van Nikon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDe stoerste onder de mobieltjes
Volgend artikelCoolpix camera met OLED touchscreen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.