Coolpix camera met OLED touchscreen

0
20
Nikon Coolpix S80

Nikon Coolpix S80 (© ; licentie: )

Naast de Coolpix P7000 lanceert Nikon ook nog de Coolpix S80, een compactcamera in een plat, elegant ontwerp met een touchscreen en een HD-filmfunctie.

De Coolpix S80 is uitgerust met een CCD van 14,1 megapixel en een Nikkor-objectief met 5x zoom. De compactcamera is uitgerust met een 3,5-inch (8,7 cm) OLED-multi-touchscreen (819.000 beeldpunten). Je kan scherpstellen en foto’s of video’s met de aanraaksluiter: het volstaat het desbetreffende gebied op het scherm aan te raken. Het OLED-touchscreen maakt het ook mogelijk door de beelden te bladeren en te retoucheren op de camera. De S80 biedt ook filters zoals een fisheye-objectief, selectieve kleur en een miniatuureffect om creatieve opnames te maken.

HD video
De Coolpix S80 kan ook HD-films met stereogeluid opnemen en HD-foto’s en -films via de HDMi-aansluiting rechtstreeks weergeven op een compatibele tv. Het verwerkingssysteem van de camera is gebaseerd op Nikon’s nieuwe EXPEED C2 beeldverwerkingssysteem. EXPEED C2 biedt nog meer fotografische mogelijkheden met een hogere beeldkwaliteit, fijnere details en een hogere verwerkingssnelheid, aldus Nikon.

Prijs en beschikbaarheid
De Nikon Coolpix S80 is beschikbaar in twee kleuren, zwart en rood, en heeft een adviesprijs van € 399.

Foto van Nikon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelHigh-end compactcamera in de Coolpix-serie van Nikon
Volgend artikelGigaset ECO DECT-telefoon voor draadloos telefoneren
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.