Supersnel netwerken via het stopcontact

2
106
Netgear Powerline AV500

Netgear Powerline AV500 (© ; licentie: )

Netgear kondigt een aantal powerline producten aan om via het bestaande stroomnetwerk en de bestaande stopcontacten in huis te netwerken met hoge snelheden.

Met de nieuwe Netgear Powerline AV 500 producten, die de Homeplug AV standaard ondersteunen, kun je genieten van snelheden tot 500 megabit per seconde (Mbps) via het bestaande stroomnetwerk in je huis (de huidige generatie Homeplug AV procucten bieden snelheden tot 200 Mbps). Bovendien zijn alle Powerline AV 500 producten uitgerust met een Gigabit Ethernet-verbinding. Daardoor kunnen ze gelijktijdig 1080p HD videostreams op meerdere tv’s en pc’s afspelen en maken ze online gamen zonder vertraging mogelijk. De Netgear Powerline AV 500 Adapter Kit (XAVB5001) is kleiner dan een spel kaarten en blokkeert zo geen ander stopcontact. Er is ook een AV+ 500 Adapter Kit (XAVB5501) die is uitgerust met een geïntegreerd stopcontact.
Daarnaast brengt Netgear ook nog de Powerline AV 200 Wireless-N Extender Kit op de markt waarmee je van een stopcontact een WiFi hotspot maakt. De Extender Kit kun je gebruiken om het draadloze netwerk in huis uit te breiden naar plaatsen waar het moeilijk is om verbinding te maken. De kit maakt automatisch contact met een bestaand draadloos netwerk. Ook biedt de kit de WPS beveiligingsinstallatie, waarmee je met één druk op de knop een beveiligde verbinding maakt.
De nieuwe NETGEAR Powerline producten zullen in de herfst op de markt komen. De prijzen zullen bij beschikbaarheid bekend worden gemaakt.

Foto van Netgear
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelMicroketen met ingebouwd iPod dock
Volgend artikelDe stoerste onder de mobieltjes
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Zo te zien op de foto is dit voor de Amerikaanse markt. Of is er ook een Europese variant/plug leverbaar bij deze set? In ieder geval haalt hij erg hoge snelheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.