Home Hardware

Switches die klaar zijn voor WiFi 6

0
Zyxel lanceert twee multi-gigabit switches voor gebruik thuis en in kleine (thuis)kantoren. De XGS1210-12 (beheerd) en XGS1010-12 (plug-and-play) hebben 1Gbps-, 2,5 Gbps- en 10 Gbps-poorten.

De snellere Wi-Fi 6 technologie die eraan zit te komen, zal het netwerk zwaarder belasten. Een snellere switch, die het netwerkverkeer regelt, is dan een welkome upgrade, ook in een thuisomgeving of bij kleinere kantoren, bijvoorbeeld die van thuiswerkers.

Zyxel introduceert twee multi-gigabit-switches die bedoeld zijn voor zogenaamde ‘prosumers’ (thuis- of kleine kantooromgevingen). De XGS1210-12 (een managed switch) en de XGS1010-12 (een plug-and-play switch) hebben twaalf poorten: acht gigabit ethernet-poorten, twee 2,5 gigabit ethernet-poorten en twee 10 gigabit SFP+-poorten voor een snelle uplink naar een gigabit netwerk-backbone.

De onbeheerde XGS1010-12 is een pure plug-and-play-switch, terwijl de XGS1210-12 een gebruiksvriendelijke, webgebaseerde grafische beheerinterface heeft. Daarmee regel je QoS (Quality of Service; prioriteiten toewijzen aan bepaalde verbindingen, bijvoorbeeld die voor videostreaming), virtual lan (opdelen van het netwerk in gescheiden delen) en link-aggregatie (combinatie van poorten voor een hogere doorvoersnelheid).

Zyxel XSGS1210-12 switch manieren van aansluiten

Zyxel XSGS1210-12 switch manieren van aansluiten (© Zyxel ; licentie: Zyxel )

Deze switches voldoen aan de  IEEE 802.3az Energy Efficient Ethernet-standaard. Ze passen de werking automatisch aan aan het gedetecteerde netwerkverkeer, waardoor het energieverbruik daalt als er weinig verkeer is.

De metalen switches kan men aan de muur bevestigen. Ze hebben geen ventilator en werken dus geruisloos.

In zijn persbericht geeft Zyxel geen prijsindicatie, maar op het internet vonden we (Duitse) prijzen van rond de € 170,- voor de beheerde variant. De onbeheerde zal dan nog iets goedkoper zijn.

Foto van ZyXEL
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

 

 

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.