De stoerste onder de mobieltjes

0
68

Specifiaties
De Sonim XP3.20 Quest Pro is een tri-band (900/1800/1900MHz) gsm. Het toestel meet 19 x 56 x 25 mm en weegt 170 gram, waardoor het toch een vrij grote en zware mobiele telefoon is. Het testmodel dat wij ontvingen was uitgevoerd in een gele behuizing met zwarte hardrubberen stootbanden en toetsen. Het design doet denken aan elektrisch gereedschap, zoals boomachines, die ook vaak in twee kleuren worden uitgevoerd. De zwarte stootbanden hebben inkepingen zodat de gsm vast in de hand ligt, ook als ze bezweet of nat is of als je handschoenen draagt. Je bedient de menu’s met vier pijltjestoetsen met een menuknop in het midden. De gsm heeft een sneltoets voor je contacten en voor de camera en ook volumetoesten.

Sonim X3.20 Quest Pro voor en achterzijde

Sonim X3.20 Quest Pro voor en achterzijde (© ; licentie: )

Naast de telefoon- en sms-functies biedt de XP3 ook een 2 megapixel camera met led-flits en een maximale resolutie van 1600 x 1200 pixels. Video opnemen behoort niet tot de mogelijkheden. Het led-licht kan je trouwens ook gebruiken als zaklantaarn. Opvallend is de grote waterbestendige luidspreker op de achterkant die ontworpen is voor een hoger volume bij in- en uitgaande gesprekken, wat zeker welkom is in open lucht.
De XP3 heeft ook een 2,5 mm hoofdtelefoonaansluiting met microfoon die je kunt gebruiken voor in- en uitgaand telefoonverkeer. Een set stereo-oortjes met luidspreker wordt meegeleverd. De gsm ondersteunt ook headsets van andere merken. Je kunt zo ook naar de FM-radio luisteren of naar muziekbestanden die je kunt opladen via de mini-usb-poort. Met de forse luidspreker zou je de Quest Pro zelfs kunnen gebruiken als kleine werfradio. In het batterijcompartiment kun je ook een miniSD geheugenkaart tot 2 GB plaatsen voor extra opslagcapaciteit. Het interne geheugen bedraagt ongeveer 25 MB.

1
2
3
4
5
Vorig artikelSupersnel netwerken via het stopcontact
Volgend artikelHigh-end compactcamera in de Coolpix-serie van Nikon
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.