Netwerkconnectie leggen zonder verbouwingen

4
61

Met een Mx2wire module en Cat7 kabel kan je volgens Mobotix stroom (PoE class 2) vervoeren over een lengte van 500 meter met een data rate van ongeveer 30 Mbps. Normaal is dit beperkt tot 100 meter. De Mx2wire vereist een Power over Ethernet switch (PoE) of PoE-injector. Met de Mx2wire set kan je dus ook compatibele toestellen voorzien van stroom via dezelfde tweepolige kabel. Het maximaal vermogen ligt vast op zeven watt. PoE wordt vaak toegepast voor netwerkcamera’s en ip-telefoons. Bij wat duurdere switches is deze speciale stroomaansluiting vaak aanwezig. Maar je moet die dus wel in huis hebben of halen om de Mx2wire ook effectief te kunnen gebruiken!

In de doos
In de doos vinden we twee kleinere doosjes en een handleiding. De handleiding is helaas niet Nederlandstalig. De kleine doosjes bevatten elk een Mx2wire apparaat (het apparaat + afdekplaatje + opbouwdoosje), twee losse afdekplaatjes, een potje dat inbouw in plaatmateriaal mogelijk maakt en bevestigingmateriaal als schroeven en pluggen. Ook een Torx-schroevendraaier wordt meegeleverd. Een compleet pakket dus! Een PoE-switch of injector moet je zelf nog aanschaffen.

Design
We ontvingen de Mx2wire in een witte uitvoering. Of andere kleuren beschikbaar zijn, vonden we niet meteen terug op de website van Mobotix. Het feit dat op de doos aanduidingen mogelijk zijn voor de kleuren ‘White’, ‘Silver’ en ‘Anthracite’ doet ons vermoeden dat er effectief meerdere kleuren mogelijk zijn of beschikbaar zullen worden in de (nabije) toekomst. Het geheel oogt verzorgd, compact en afgewerkt. De voorkant, die je ziet na in- of opbouw van het apparaat, is voorzien van ventilatieopeningen en een RJ-45 aansluiting. Verder zien we twee led-lampjes. Het groene lampje geeft de status van de PoE voeding weer. Het oranje lampje geeft de status van de dataverbinding weer.

1
2
3
4
Vorig artikelHandenvrij bellen zonder storende achtergrondgeluiden
Volgend artikelEcovriendelijke businesstelefoon

4 REACTIES

  1. Beste mensen

    Misschien toch bijkomend een paar technische opmerkingen.

    Wat de essentie is van dit ding, is de voorwaarde dat je power over ethernet echt nodig hebt en je tegelijk verder wil gaan dan die 100 meter daarmee.

    Deze twee zaken zijn nodig voor de Mobotix camera’s die deze stroomvoorziening nodig hebben en niet kunnen aangesloten worden op het stroomnet. Ook zit je bij camera’s toch snel aan die maximum afstand van 100 meter (zeg maar 90 als je de patchkabels meerekent), wat minder voorkomt bij een klassiek pc router netwerk in een gebouw.

    Daarvoor heeft Mobotix deze technologie (als enige) ontwikkeld.
    Heb je geen poe nodig, neem dan een inderdaad een homeplug via het 220 netwerk. Wil je verder gaan dan 100 meter met een *tp kabel kan je ook gewoon een extra router (of switch) gebruiken ergens ‘onderweg’, best juist voor die eerste 100 meter.
    De meeste routers en switches werken ook als ‘versterker’.

    Maar als je dit wel nodig hebt, werkt het inderdaad feilloos, zoals alle produkten van Mobotix die mijns inziens superieur zijn in hun marktsegment.

    Bestellen (on line of niet) bij Mobotix kan alleen als dealer en niet als partikulier.

    Vriendelijke groeten

  2. Nick

    de laatste regel: “De Mx2wire is onmiddellijk leverbaar. De prijs bedraagt 354,62 euro inclusief BTW wanneer je online besteld bij Mobotix.”,

    dat moet toch “wanneer je online bestelt bij Mobotix.” zijn, met een t.

Reacties zijn gesloten.