Netwerkconnectie leggen zonder verbouwingen

4
61

Testopstelling
In het kader van deze test gebruikten we een 8 poorts 10/100 Mbps ProSafe Switch met PoE (model FS108P). De PoE-switch verbinden we met een 16-poorts Linksys SD216 switch die op zijn beurt is verbonden met een Linksys-router die internettoegang mogelijk maakt. De Netgear PoE-switch heeft vier PoE-poorten en vier gewone poorten. Op één van de PoE-poorten sluiten we een Mx2wire-module aan. Die module verbinden we met het tweede Mx2wire apparaatje via onze luidsprekerkabel. Aan het tweede Mx2wire apparaat sluiten we vervolgens onze test-pc aan. Zie ons opstellingsdiagram hieronder voor het voorbeeld.
Onze netwerkverbinding functioneert prima! We zetten zonder probleem een Ethernet-verbinding op met een theoretische doorvoersnelheid van 30 Mbit/s. De lampjes op de Mx2wire units geven de status correct weer. Het groene lampje geeft aan dat de stroomvoorziening in orde is en het oranje lampje geeft aan dat data uitgewisseld wordt.

Mx2Wire DTL

Onze testopstelling! (© ; licentie: )

Conclusie
Een netwerkverbinding creëren in een bestaande woning was nog nooit zo eenvoudig. De mogelijkheid om een netwerkverbinding te creëren over een bestaande twee-aderige kabel is een belangrijk pluspunt van de Mx2wire. Tijdens onze test konden we een netwerkverbinding opzetten via luidsprekerkabel. De Mx2wire is niet goedkoop, maar bespaart je een hoop breekwerk in een bestaande woning. Als je zelf niet aan het kap- en breekwerk durft te beginnen, spaar je dus een hoop werkuren (en dus geld) uit door de Mx2wire te gebruiken. Je moet wel een switch met Power over Ethernet hebben of kopen om de Mx2wire te kunnen gebruiken.

(75/100)

Adviesprijs
De Mx2wire is onmiddellijk leverbaar. De prijs bedraagt 354,62 euro inclusief BTW wanneer je online bestelt bij Mobotix.
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
Vorig artikelHandenvrij bellen zonder storende achtergrondgeluiden
Volgend artikelEcovriendelijke businesstelefoon

4 REACTIES

  1. Beste mensen

    Misschien toch bijkomend een paar technische opmerkingen.

    Wat de essentie is van dit ding, is de voorwaarde dat je power over ethernet echt nodig hebt en je tegelijk verder wil gaan dan die 100 meter daarmee.

    Deze twee zaken zijn nodig voor de Mobotix camera’s die deze stroomvoorziening nodig hebben en niet kunnen aangesloten worden op het stroomnet. Ook zit je bij camera’s toch snel aan die maximum afstand van 100 meter (zeg maar 90 als je de patchkabels meerekent), wat minder voorkomt bij een klassiek pc router netwerk in een gebouw.

    Daarvoor heeft Mobotix deze technologie (als enige) ontwikkeld.
    Heb je geen poe nodig, neem dan een inderdaad een homeplug via het 220 netwerk. Wil je verder gaan dan 100 meter met een *tp kabel kan je ook gewoon een extra router (of switch) gebruiken ergens ‘onderweg’, best juist voor die eerste 100 meter.
    De meeste routers en switches werken ook als ‘versterker’.

    Maar als je dit wel nodig hebt, werkt het inderdaad feilloos, zoals alle produkten van Mobotix die mijns inziens superieur zijn in hun marktsegment.

    Bestellen (on line of niet) bij Mobotix kan alleen als dealer en niet als partikulier.

    Vriendelijke groeten

  2. Nick

    de laatste regel: “De Mx2wire is onmiddellijk leverbaar. De prijs bedraagt 354,62 euro inclusief BTW wanneer je online besteld bij Mobotix.”,

    dat moet toch “wanneer je online bestelt bij Mobotix.” zijn, met een t.

Reacties zijn gesloten.