Netwerkconnectie leggen zonder verbouwingen

4
60
Mx2wire

De Mx2wire opbouw (© ; licentie: )

Als je gaat bouwen of verbouwen, voorzie je best in elke kamer netwerkaansluitingen. Netwerkkabel is immers bruikbaar voor een heleboel technologieën. Wanneer je geen budget hebt om grote verbouwingswerkzaamheden aan te vatten, kan je dit vrij eenvoudig oplossen. Oplossingen als HomePlugs en draadloze netwerken kennen onze lezers ondertussen al wel. Mobotix heeft echter een andere oplossing. Welke dat is, lees je in deze test!

Mobotix is een bekende fabrikant van bewakingscamera’s en software voor camerabewaking. Het bedrijf is gevestigd in Langmeil, Duitsland en is onder meer actief in de banksector en industrie. Om eenvoudig een netwerkaansluiting te voorzien via bestaande bekabeling ontwierp Mobotix de Mx2wire set.

Technologie
Het opzet van de Mobotix Mx2wire is eenvoudig! Stel, je hebt een plaats waarin alle bekabeling van je woning samenkomt (elektriciteit, audio, enzovoort). In ons voorbeeld loopt een oude telefoonlijn van die plaats naar de slaapkamer. We kunnen deze kabel gebruiken om met behulp van de Mx2wire een 10/100 Mbit/s internetverbinding te creëren. De enige vereisten zijn dat het een tweepolige kabel moet zijn en dat deze niet meer in gebruik mag zijn. Als voorbeelden van bekabeling geeft Mobotix de volgende types: coaxiale kabel, telefoonlijnen, deurbel bekabeling, installatiekabel (stroom), … Natuurlijk kan je ook netwerkkabel gebruiken, maar dat is ons inziens alleen interessant als je het bereik van een bestaande ethernet-verbinding wil verlengen.

1
2
3
4
Vorig artikelHandenvrij bellen zonder storende achtergrondgeluiden
Volgend artikelEcovriendelijke businesstelefoon

4 REACTIES

  1. Beste mensen

    Misschien toch bijkomend een paar technische opmerkingen.

    Wat de essentie is van dit ding, is de voorwaarde dat je power over ethernet echt nodig hebt en je tegelijk verder wil gaan dan die 100 meter daarmee.

    Deze twee zaken zijn nodig voor de Mobotix camera’s die deze stroomvoorziening nodig hebben en niet kunnen aangesloten worden op het stroomnet. Ook zit je bij camera’s toch snel aan die maximum afstand van 100 meter (zeg maar 90 als je de patchkabels meerekent), wat minder voorkomt bij een klassiek pc router netwerk in een gebouw.

    Daarvoor heeft Mobotix deze technologie (als enige) ontwikkeld.
    Heb je geen poe nodig, neem dan een inderdaad een homeplug via het 220 netwerk. Wil je verder gaan dan 100 meter met een *tp kabel kan je ook gewoon een extra router (of switch) gebruiken ergens ‘onderweg’, best juist voor die eerste 100 meter.
    De meeste routers en switches werken ook als ‘versterker’.

    Maar als je dit wel nodig hebt, werkt het inderdaad feilloos, zoals alle produkten van Mobotix die mijns inziens superieur zijn in hun marktsegment.

    Bestellen (on line of niet) bij Mobotix kan alleen als dealer en niet als partikulier.

    Vriendelijke groeten

  2. Nick

    de laatste regel: “De Mx2wire is onmiddellijk leverbaar. De prijs bedraagt 354,62 euro inclusief BTW wanneer je online besteld bij Mobotix.”,

    dat moet toch “wanneer je online bestelt bij Mobotix.” zijn, met een t.

Reacties zijn gesloten.