Netwerkconnectie leggen zonder verbouwingen

4
61

Automatische configuratie
Een netwerkkaart verzendt signalen op pin 1 en 2 en ontvangt op pin 3 en 6. Dus om een correcte werking van het netwerk te garanderen heb je met een twee-aderige kabel een zender en ontvanger nodig. De Mx2wire apparaatjes wisselen automatisch van rol. Verzenden en ontvangen kan dus in beide richtingen. Geen handmatige configuratie noodzakelijk! De intelligente netwerkaansluiting is tevens in staat om PoE te leveren. Vanuit de fabriek worden twee Mx2wire apparaten met elkaar gekoppeld door middel van een unieke netwerk ID. Dit gebeurt om storing met andere Mx2wire apparaten te vermijden.

Mx2wire mogelijke installatie

Een netwerkcamera aangesloten op de Mx2wire (© ; licentie: )

Installatie

Er zijn veel mogelijke situaties waarin je de Mx2wire kan inzetten. We horen je luidop denken “Waarom gebruik ik dan geen HomePlug of een draadloos netwerk?” Een draadloos netwerk is altijd gevoelig voor omgevingsfactoren als muren, plafonds, enzovoorts. Om die reden is een draadloos netwerk niet altijd even betrouwbaar. Homeplugs zijn een alternatief, maar bieden geen ondersteuning voor het vooral bij bedrijven vaak gebruikte PoE. Nog een voordeel is dat de Mx2wire-technologie ook over andere soorten kabels dan alleen stroomkabels functioneert. Oude, verder ongebruikte bekabeling kan dan behouden blijven en dienst doen als netwerkconnectie.
Wij verbonden twee Mx2wire apparaatjes bijvoorbeeld via een luidsprekerkabel! We hebben daartoe de kabels voorzien van een aderhuls, omdat je geen kabels met meerdere kernen mag gebruiken zonder aderhulzen. De installatie in de muur hebben we niet uitgevoerd, maar deze verschilt nauwelijks van eender welke contactdoos plaatsen. Indien je zelf niet technisch onderlegd bent, adviseren wij een gediplomeerd technicus de installatie te laten uitvoeren. Afhankelijk van de doorsnede en lengte van de kabel kunnen de twee Mx2wire eenheden data overdragen met netto snelheden tot 30 Mbps.

1
2
3
4
Vorig artikelHandenvrij bellen zonder storende achtergrondgeluiden
Volgend artikelEcovriendelijke businesstelefoon

4 REACTIES

  1. Beste mensen

    Misschien toch bijkomend een paar technische opmerkingen.

    Wat de essentie is van dit ding, is de voorwaarde dat je power over ethernet echt nodig hebt en je tegelijk verder wil gaan dan die 100 meter daarmee.

    Deze twee zaken zijn nodig voor de Mobotix camera’s die deze stroomvoorziening nodig hebben en niet kunnen aangesloten worden op het stroomnet. Ook zit je bij camera’s toch snel aan die maximum afstand van 100 meter (zeg maar 90 als je de patchkabels meerekent), wat minder voorkomt bij een klassiek pc router netwerk in een gebouw.

    Daarvoor heeft Mobotix deze technologie (als enige) ontwikkeld.
    Heb je geen poe nodig, neem dan een inderdaad een homeplug via het 220 netwerk. Wil je verder gaan dan 100 meter met een *tp kabel kan je ook gewoon een extra router (of switch) gebruiken ergens ‘onderweg’, best juist voor die eerste 100 meter.
    De meeste routers en switches werken ook als ‘versterker’.

    Maar als je dit wel nodig hebt, werkt het inderdaad feilloos, zoals alle produkten van Mobotix die mijns inziens superieur zijn in hun marktsegment.

    Bestellen (on line of niet) bij Mobotix kan alleen als dealer en niet als partikulier.

    Vriendelijke groeten

  2. Nick

    de laatste regel: “De Mx2wire is onmiddellijk leverbaar. De prijs bedraagt 354,62 euro inclusief BTW wanneer je online besteld bij Mobotix.”,

    dat moet toch “wanneer je online bestelt bij Mobotix.” zijn, met een t.

Reacties zijn gesloten.