Huwelijk van e-reader en Android-tablet

0
162
PocketBook IQ 701 glossy white

PocketBook IQ 701 glossy white (© ; licentie: )

De PocketBook IQ 701 is een 7-inch Android-tablet met TFT-kleurenscherm die op de eerste plaats bedoeld is als e-reader, maar ook kan worden gebruikt om te surfen. We hebben deze e-reader getest.

PocketBook heeft zijn hoofdkantoor in Hongkong, maar zijn ontwerpafdeling in Kiev in de Oekraïne. De hardware wordt in het Verre Oosten geproduceerd, maar de software is van Oekraïense oorsprong en bovendien open bron, zodat iedereen er bijdragen aan kan leveren. Het resultaat is dat de e-readersoftware van PocketBook tal van formaten ondersteunt. Bovendien claimt PocketBook ook dat zijn e-readers sneller pagina’s omslaan dan concurrerende e-lezers. PocketBook heeft verschillende monochrome e-readers met E-Ink schermen die weinig stroom verbruiken en ook in buitenlicht goed leesbaar zijn. Die zullen we later nog testen. In deze test bekijken we het enige model met TFT-kleurenscherm in het PocketBook-gamma, de IQ 701. Die draait onder Android 2.0; de PocketBook e-readersoftware is er op geïnstalleerd als Android app. Via een firmware-upgrade kun je de Android-versie ondertussen upgraden tot 2.1. Maar de Android Market is standaard niet beschikbaar op dit apparaat. Wel heb je toegang tot een hele rits alternatieve app-stores voor Android, van Slideme.org tot Androidlib.com.

In de verpakking
Naast de tablet zelf bevat de doos nog een externe voeding, even wit als de tablet zelf (die overigens ook in het blauw en het rood verkrijgbaar is), een stoffen hoes en een Quick start guide. Een usb-kabel wordt standaard niet meegeleverd.

1
2
3
4
Vorig artikelGeheugenstaafjes met online opslag
Volgend artikelToch maar even opletten voor je foto’s op internet zet
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.