Huwelijk van e-reader en Android-tablet

0
162

Prestaties
De PocketBook IQ 701 heeft 48 seconden nodig om op te starten. Dat is traag. Uit de slaapstand is het apparaat wel binnen de seconde actief, maar uiteraard loopt de accu dan vrij snel leeg. De standby-tijd bedraagt hooguit enkele dagen en de leestijd varieert tussen de 6 en de 8 uur, naargelang de lichtsterkte van het scherm, het aantal pagina’s dat je leest en of de WiFi-verbinding wordt gebruikt. Een e-reader met E-Ink scherm houdt het veel langer uit.
Het scherm reflecteert behoorlijk, maar is toch redelijk leesbaar, al biedt een E-Ink scherm een betere leeskwaliteit. Als je buiten in de zon wil lezen dan kun je deze IQ 701 niet gebruiken, want het scherm is dan nauwelijks zichtbaar.
Wel handig is natuurlijk dat je eenvoudig iets kunt opzoeken op het internet (als er WiFi in de buurt is) en dat je kleurendocumenten in kleur kunt bekijken. Dat is dan weer iets wat een e-reader met monochroom E-Ink scherm niet biedt.

Conclusie
De PocketBook IQ 701 is een betaalbare Android-tablet met beperkte tablet-functionaliteit. Deze tablet is op de eerste plaats bedoeld als e-reader, maar je kunt er ook mee surfen en bijvoorbeeld YouTube-films bekijken. Helaas is de software-integratie niet honderd procent geslaagd. Dat is vooral het geval als je vooral Nederlandstalige e-boeken wil kopen en lezen. Lees je eerder niet-beschermde boeken of vooral Engelstalige boeken dan biedt deze e-reader wel een brede ondersteuning van allerlei e-boekformaten. Het scherm is alleen binnenskamers goed leesbaar. De autonomie is erg beperkt. Maar het prijskaartje is ook laag, dus deze instaptablet biedt een behoorlijke prijskwaliteitverhouding.

(65/100)

Adviesprijs
179 euro.
Foto van PocketBook
Categorieën: Distributeurs, Producenten
Naar begin pagina.

1
2
3
4
Vorig artikelGeheugenstaafjes met online opslag
Volgend artikelToch maar even opletten voor je foto’s op internet zet
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.