Compacte Android-smartphone met quad-core processor

0
27
De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant LG Electronics heeft met de G2 mini nu ook een compacte Android-smartphone. Ondanks zijn kleine afmetingen heeft de LG G2 mini toch een quad-core processor en draait de nieuwste Android-versie 4.4 “KitKat”.

De nieuwe compacte Android-smartphone van LG Electronics weegt 121 gram en meet slechts 12,96 x 6,6 x 0,98 cm, waarmee dit toestel maar een klein beetje groter en dikker is dan de populaire Samsung S4 mini. Maar in tegenstelling tot de S4 mini heeft de G2 mini wel een 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 400 quad-core processor. Ook is het 4,7-inch ips-scherm iets groter dan het 4,3-inch amoled-scherm van de S4 mini. De qHD-resolutie van 960 x 540 pixels is wel identiek.

De G2 mini ondersteunt 4g en hspa+ en draait de nieuwste Android-versie, namelijk 4.4 “KitKat”. De LG G2 mini heeft 1GB werkgeheugen en 8GB eMMC-opslaggeheugen, dat je nog kunt uitbreiden met behulp van een sd-geheugenkaartje.

De 2.440 mAh verwisselbare batterij houdt het volgens de fabrikant lang uit, al worden geen specifieke autonomietijden gegeven.

De achterkant van de LG G2 mini, getoond naast zijn grotere broer de LG G2

De achterkant van de LG G2 mini, getoond naast zijn grotere broer de LG G2 (© ; licentie: )

 

Aan de achterkant is er een 8-megapixelcamera en op de voorkant een 1,2-megapixel camera voor videotelefonie. Op de achterkant zitten ook de volumeknoppen en aan/uit-knop, zodat je de LG G2 mini met één hand kunt bedienen. Je kunt het scherm ontgrendelen door er twee keer op te tikken. Dit snufje steekt ook al in andere nieuwe LG smartphones, zoals de G Pro 2.

De LG2 mini is verder voorzien van Bluetooth 4.0, WiFi b/g/n en a-gps.

Bovenop Android draait nog de LG UX interfaceschil, met onder andere een “guest mode” die je apps en gegevens beschermt als je je smartphone uitleent aan de kinderen om er een spelletje op te spelen.

De G2 mini is vanaf april verkrijgbaar in wit en zwart, maar LG Electronics wil nog geen prijs noemen.

Foto van LG
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDraadloos conferentie-gesprekken voeren met smartphone of laptop
Volgend artikelBridge camera met optische superzoom
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.