Huwelijk van e-reader en Android-tablet

0
162

Ontwerp
De bouwkwaliteit van de PocketBook IQ 701 is uitstekend; een deel van het chassis is zelfs van aluminium in plaats van plastic gemaakt. De IQ 701 is verkrijgbaar in verschillende kleuren; wij testten de ivoorwitte versie. Rond het 7-inch scherm zit een brede zwarte rand, met daar rond nog het witte chassis. Het scherm neemt dus niet de volledige voorkant van het apparaat in beslag. Onder het scherm zitten drie piepkleine Android-bedieningstoetsen (menu, thuispagina en terugkeren). Op de rechterzijkant bevinden zich toetsen waarmee je het geluid regelt. De 2 x 0,5W stereoluidsprekers zitten aan de onderkant, waar zich ook de stroomled, de stroomaansluiting en de koptelefoonaansluiting bevinden. De aanuitknop bevindt zich op de bovenkant, samen met een resetknopje, de sleuf voor een SDHC-geheugenkaart en de USB-aansluiting. Een microSD-kaartje van 2GB met SDCard-adapter was bij ons testexemplaar meegeleverd en al in het sleufje geïnstalleerd, maar normaal is dit een optioneel extra.

pocketbook iq 701

Technische uitrusting
De PocketBook IQ 701 gebruikt een 800 MHz ARM11-processor van Samsung en heeft 256 MB intern geheugen. Daarnaast heeft hij ook 2 GB intern flashgeheugen. WiFi 802.11/b/g/n en een accelerometer zijn ingebouwd. De Li-Polymer accu heeft een capaciteit van 1600 mAh. Deze tablet meet 144 x 192 x 14 mm en weegt 516 gram.

1
2
3
4
Vorig artikelGeheugenstaafjes met online opslag
Volgend artikelToch maar even opletten voor je foto’s op internet zet
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.