Polaroid toont digitale camera die draait op Android

1
33
Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas toont Polaroid een camera die is uitgerust met het Android besturingssysteem. Daardoor kan de gebruiker foto’s en video’s rechtstreeks op het aanraakscherm van het toestel bewerken en ze eenvoudig uploaden om te delen.

De Polaroid SC1630 Smart Camera verenigt een digitale camera en een Android smartphone. Op welke versie van Android het toestel precies draait, deelde de fabrikant niet mee. Het toestel heeft een camera met 16 megapixel CCD sensor aan boord met 3x optische zoomlens. Daarnaast beschikt de Polaroid SC1630 over een aanraakscherm en ondersteunt het WiFi en Bluetooth. Door het Android besturingssysteem kan je niet alleen je foto’s en video’s snel delen via sociale netwerken, ook kan je fotobewerkingsapps rechtstreeks op de camera gebruiken, zoals bijsnijden, rode ogen verwijderen, en kleuren corrigeren. Ook heeft de Smart Camera toegang tot Google’s Android Market.

Polaroid SC1630 Smart Camera

Polaroid SC1630 Smart Camera (© ; licentie: )


De Polaroid SC1630 Smart Camera’s is uitgerust met een 3,2-inch breedbeeldscherm met een resolutie van 800 x 400 pixels. Met de Smart Album-functie kunnen foto’s automatisch opgeslagen worden op datum, locatie en personen. De ondersteuning voor geotagging laat toe om ook lengte- en breedtecoördinaten toe te voegen aan de beelden. De SC1630 Smart Camera ondersteunt ook gezichts- en lachdetectie. Het toestel biedt ondersteunt microSD geheugenkaartjes tot 32 GB.
Polaroid SC1630 Smart Camera zou in 2012 te koop zijn. De prijs werd niet meegedeeld.

Vorig artikelLinux-computer van 20 euro wil jongeren motiveren voor it-opleiding
Volgend artikelBelgische pensioensite kan beter
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.