Erg draagbare en betaalbare Android smartphone

1
59
Sony Ericsson Xperia X8

Sony Ericsson Xperia X8 (© ; licentie: )

Sinds de introductie van de Xperia X1 eind 2008 heeft Sony Ericsson al ettelijke nieuwe modellen in de Xperia-reeks smartphones uitgebracht. We ontvingen de Xperia X8, een op Android draaiend instapmodel, voor een test.

De Sony Ericsson Xperia X1 werkte net als zijn opvolger de Xperia X2 met het Windows Mobile besturingssysteem en was een kloek slidermodel met een schuiftoetsenbordje. Met de Xperia X10 bracht Sony Ericsson eind 2009 zijn eerste Android mobiele telefoon op de markt. Er verschenen ook nog een mini en mini Pro versie van dit model. De Xperia X8 is een compact snoepreepmodel en heeft Android 1.6 als besturingssysteem met daarbovenop Sony Ericsson’s eigen UX grafische schil. Inmiddels is Android al aan versie 2.2 toe, dus de X8 loopt wel wat achter qua mogelijkheden. De exacte timing van de upgrade voor de X8 naar Android 2.1 is nog niet bekend, maar het zou later dit jaar moeten zijn. Door het Android besturingssysteem is er een grote integratie met Google-diensten en kun je gebruik maken van de vele apps uit de Android Market.

Wat zit er in de verpakking?
Naast de smartphone treffen we in de verpakking nog een stroomlader, een usb-kabel, een stel oortjes, een korte gebruiksaanwijzing (op de telefoon vind je een uitgebreidere handleiding) en tot slot vier afdekplaatjes voor het batterijcompartiment aan. Die afdekplaatjes hebben elk een andere kleur, zodat je exemplaar van de Xperia X8 er niet helemaal wit hoeft uit te zien. Het zijn plaatjes van kunststof en zo voelt ook het hele toestel aan: erg plastic-achtig.

1
2
3
4
5
Vorig artikelStreamen met Wireless USB-techniek
Volgend artikelHigh-end 3D gaming laptop
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.