Erg draagbare en betaalbare Android smartphone

1
59
Sony Ericsson Xperia X8

Sony Ericsson Xperia X8 (© ; licentie: )

Ook een camera ontbreekt niet, maar heeft slechts een resolutie van 3,2 megapixel (2048 x 1536 pixels). Geotagging wordt ondersteund. Je kan er ook video-opnames mee maken met VGA (640×480 pixels)-resolutie en met 30 beelden per seconde. Veel kan je niet instellen aan de camera; hij heeft geen autofocus en geen zoomfunctie. Wel kan je kiezen uit vier scèneprogramma’s: Auto, strand/sneeuw, Twilight en Sport. Voor een occasionele foto of filmpje voldoet de camera, maar Sony Ericsson gaat er duidelijk vanuit dat mensen de Xperia X8 niet zullen kopen voor de camerafunctionaliteit.

Navigeren
Je kan ook navigeren met de Xperia X8 en daartoe beschik je over meerdere apps. Je kunt kiezen voor Google Maps of de variant met gesproken instructies: Google Maps Navigation. Ook vooraf geïnstalleerd op de X8 is WisePilot, een navigatie-app die ook gesproken instructies biedt. Bedenk wel dat de kaartinformatie van het internet moet komen en dat het een dure affaire kan worden als je de toepassing in het buitenland gebruikt. Bovendien is het het kleine schermpje van de Xperia X8 niet echt geschikt om te navigeren.

Conclusie
Wie op zoek is naar een basissmartphone met Android voor een redelijke prijs, zit met de Xperia X8 goed, al gebruikt het toestel de inmiddels wat verouderde Android 1.6 versie van het besturingssysteem. Mogelijk komt er in het najaar een update naar het recentere Android 2.1, maar zeker is dat niet. De X8 is niet alleen goedkoop, maar ook compact. Uiteraard betaal je voor die vlotte draagbaarheid een prijs: je moet genoegen nemen met een wat kleiner scherm om video’s te bekijken en de bediening is op zo’n kleine smartphone ook wat moeizamer, zeker voor mensen met dikke vingers. Maar voor consumenten die niet al te intensief gebruikmaken van alle mogelijke smartphonefuncties, is de Xperia X8 zeker het overwegen waard.

(82/100)

Adviesprijs
€ 199
Foto van Sony Ericsson
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
Vorig artikelStreamen met Wireless USB-techniek
Volgend artikelHigh-end 3D gaming laptop
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.