Erg draagbare en betaalbare Android smartphone

1
59

Sociale netwerken
Om op de hoogte blijven van wat er op sociale netwerken gebeurt, beschikt de X8 over Timescape, een eigen app van Sony Ericsson. Deze toepassing toont alle berichten van populaire online diensten, zoals Facebook en Twitter, waarop je bent aangesloten en ook gemiste oproepen en sms-berichten in een kleine schermpjes. Persoonlijke vinden we ze wat te druk: in Twitter bijvoorbeeld wordt de avatar van de twitteraars als achtergrondbeeld gebruikt en daardoor is de tekst niet altijd duidelijk leesbaar. Het ziet er allemaal flitsend uit, maar de tegeltjes zijn te klein om de boodschappen volledig te kunnen lezen. En als je zelf iets op bijvoorbeeld Facebook of Twitter wilt zetten via TimeScape dan verloopt dit niet echt vlot. Het oogt mooi, maar in de praktijk werkt het niet echt. Je kunt natuurlijk alternatieve (en wat ons betreft betere) clients voor sociale netwerken op deze smartphone zetten via de Android Market.

Sony Ericsson Xperia X8: Timescape

Sony Ericsson Xperia X8: Timescape (© ; licentie: )

Multimedia
De Xperia X8 heeft ook een mediaspeler aan boord die overweg kan met mp3-, eAAC+-, wma- en wav-audiobestandsindelingen en een videospeler die mp4/H.263/H.264- en wmv-bestandsindelingen ondersteunt, maar geen dvix. Ook TrackID-muziekherkenning wordt ondersteund. Verder beschikt de smartphone over een FM-radio – met een eenvoudige, maar functionele bediening – die gebruikmaakt van de bedrading van de meegeleverde oortjes als antenne.

1
2
3
4
5
Vorig artikelStreamen met Wireless USB-techniek
Volgend artikelHigh-end 3D gaming laptop
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.