Erg draagbare en betaalbare Android smartphone

1
59

Uitzicht
De quadband Xperia X8 is een vrij compacte Android smartphone (vergeleken bijvoorbeeld met de onlangs geteste Acer Liquid E). De smartphone meet 99 x 54 x 15 mm en is daardoor iets groter dan de X10 mini (83 x 50 x 16 mm), maar past toch goed in de palm van je hand. Hij heeft een behuizing in plastic met zilverkleurige toetsen. Onder het 3-inch aanraakgevoelige scherm bevinden zich drie hardwaretoetsen: Menu, Home en Terug. Op de rechterzijkant treffen we nog hardwaretoetsen aan voor het instellen van het volume en bedienen van de camera.

Sony Ericsson Xperia X8 voor- en achterzijde

Sony Ericsson Xperia X8 voor- en achterzijde (© ; licentie: )

Op de bovenkant bevindt zich de aan/uit-knop en is er een gewone 3,5 mm minijack-audioaansluiting. Oortjes met microfoon worden meegeleverd. Ook zit er achter een klepje een mini-usb 2.0-aansluiting om de smarphone te verbinden met een pc of om het toestel op te laden. Het klepje zit trouwens behoorlijk vast en je riskeert een gescheurde vingernagel als je het wil openen. Wij gebruikten de eerste keer zelfs een kleine schroevendraaier, want het wilde niet meegeven.

1
2
3
4
5
Vorig artikelStreamen met Wireless USB-techniek
Volgend artikelHigh-end 3D gaming laptop
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.