Liquid E krijgt wel soft-, maar geen hardware-update

1
Acer Liquid E

Acer Liquid E (© ; licentie: )

Met de Liquid E brengt Acer een nieuwe versie op de markt van de Liquid S100, een smartphone die qua uiterlijk, gewicht en afmetingen trekjes gemeen heeft met de Apple iPhone, maar die onder het mobiele besturingssysteem Android draait. We hebben het toestel getest.

De Acer Liquid E, die we ter test ontvingen, heeft hetzelfde ontwerp als de eerdere Acer Liquid S100 met dezelfde Qualcomm processor en een 3,5-inch capacitief tft-scherm met een resolutie van 480 x 800 pixels. De voorkant van de smartphone wordt grotendeels ingenomen door het aanraakgevoelige scherm. Onderaan zie je het bedrijfslogo en vier pictogrammen met de meest gebruikte aanraaktoetsen. Op de achterkant, die is uitgevoerd in plastic, bevindt zich enkel de lens van de 5 megapixel camera en de luidspreker. Onderaan zit nog een mini-usb-aansluiting weggestopt achter een rubberen dichting en bovenaan heeft de Liquid E nog een 3,5 mm koptelefoonaansluiting.
Het minimalistische ontwerp maakt van de Acer Liquid E een erg gestroomlijnde smartphone. Hij meet 115 x 62.5 x 12.5 mm en weegt 135 gram. Neem je hem mee in het meegeleverde beschermhoesje, dan kun je toch nog zien of je berichtjes krijgt. Bovenaan lichten pictogrammen op die aangeven of een gesprek binnenkomst, mail of berichten worden afgeleverd en ook of je de batterij moet opladen. Handig.

Telefoon
De Liquid E heeft slechts drie fysieke toetsen, vermits je deze Android smartphone voornamelijk met je vingers bedient. Op de zijkant bevinden zich links de aan/uit-toets en rechts de volumetoetsen en de cameratoets. Zet je de mobiele telefoon aan, dan dien je hem met het openingsscherm eerst ook nog te ontgrendelen door het ‘slot’-pictogram met je vinger naar rechts te schuiven. Dit scherm verschijnt ook als er een oproep binnenkomt en dan kun je ook eventueel meteen het geluid uitschakelen door het ‘luidspreker’-pictogram naar links te schuiven. Dat is overigens allemaal een standaard kenmerk van Android. Ben je een mobiele telefoon gewend met toetsen, dan is al dat vingergeveeg in het begin wel even wennen. Bij de vier tiptoetsen onder het scherm zitten overigens geen telefoonfuncties; de telefoonfunctie (opnemen, neerleggen, bellen) bedien je volledig op het scherm.

1 REACTIE

  1. Geachte,
    is de Acer Liquid E gelijk aan Liquid E1 qua verkoop, want ik lees dat er een bijgeleverd hoesje aanwezig is bij de Liquid E en ik heb dat niet gekregen bij de aankoop van mijn Liquid E1 bij Vandenborre, mvg, kanunnikes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.