Nieuwigheden in Xperia X2 overtuigen niet

0
49
Sony Ericsson Xperia X2

Sony Ericsson Xperia X2 (© ; licentie: )

Sony Ericsson brengt de Xperia X2 uit, opvolger van – je raadt het al – de van eind 2008 daterende Xperia X1. Ruim een jaar geleden vonden wij dit een van de betere Windows Mobile smartphones die je toen kon kopen. We vonden hem wel wat duur toen. De nieuwe versie is goedkoper, maar is het ook een nog betere gsm? We zochten het voor je uit.

De Sony Ericsson Xperia X1 beviel ons erg toen we hem begin 2009 testten. Het goede nieuws is dat Sony Ericsson weinig heeft gewijzigd aan het uiterlijk en aan de functionaliteit in de opvolger Xperia X2. De nieuwe versie ziet er iets gelikter uit, maar heeft ongeveer dezelfde afmetingen, hetzelfde gewicht en hetzelfde design. Zo is het schuifmechanisme met eronder een volwaardig, verlicht minitoetsenbordje nog steeds van de partij. Het toetsenbodje telt nog steeds vier rijen en de lay-out is ook grotendeels dezelfde. Alleen hebben de ontwerpers nu nog de plaats gevonden voor een navigatieblokje dat zich rechts naast de spatiebalk bevindt. De toetsen liggen in de nieuwe versie ook dicht bij elkaar, maar je kunt er nog altijd vrij vlot met twee vingers op typen.

Verbeteringen tegenover X1
De Xperia X2 heeft een iets groter scherm dan zijn voorganger (3,2 inch tegenover 3 inch), maar de resolutie (800 x 400 pixels) noch het aantal kleuren (65K) zijn gewijzigd. En het is nog altijd een capacitief aanraakgevoelig tft-scherm, zodat je voor een vlotte bediening nog steeds een stylus nodig hebt. Het scherm reageert trouwens nog iets stroever op aanrakingen dan voorheen. Vlotte vingerbediening, laat staan multitouch kun je bij deze smartphone vergeten.

1
2
3
4
Vorig artikelMultimediastreamer in aparte vormgeving
Volgend artikelVerken de onderwaterwereld
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.