Nieuwigheden in Xperia X2 overtuigen niet

0
49

SlideView
Een nieuwe verbetering van de verouderde Windows Mobile-interface is SlideView. Daarmee roep je snel een scroll-baar overzicht op van de belangrijkste gsm-functies, zoals oproepgeschiedenis, berichten, agenda en media. Onder het scherm zit trouwens een speciale SlideView-knop, zodat je waar je je ook in de interface bevindt altijd naar deze functies kunt teruggrijpen.
De combinatie van Spb Mobile Shell en SlideView werkt erg goed en zorgt ervoor dat je zelden hoeft geconfronteerd te worden met de Windows Mobile-interface.

Camera en video
Ook de camera werd verbeterd. De maximale resolutie van foto’s bedraagt nu 8,1 megapixels, je kunt geolocatie-informatie vastleggen in foto’s en de camera-applicatie werkt sneller dan voorheen. Het is voorwaar mogelijk vrij stabiele en scherpe foto’s te trekken met de Xperia X2.
De Xperia X2 kan trouwens standaard divx-filmpjes afspelen en via een meegeleverde videokabel op tv tonen. Ook DLNA-wordt ondersteund, zodat je filmpjes van de Xperia X2 op een DLNA-compatibele tv kunt weergeven. In dat geval moet de Xperia X2 natuurlijk wel via WiFi op het thuisnetwerk worden aangesloten.Sony Ericsson Xperia X2

Surfen
Je kunt de X2 verbinden via usb, gprs, umts, hsdpa/hsupa, bluetooth en wifi. Indien je verbonden bent met het net, houdt de Xperia X2 je ook op de hoogte van de mails die je hebt aangekregen via push e-mail (als jouw server zulks ondersteunt).
Bij de X1 werd standaard de Opera webbrowser meegeleverd. Helaas is die verdwenen bij de X2. De standaardbrowser is nu de veel slechter presterende Internet Explorer. Gelukkig kun je Opera gratis downloaden en activeren als standaardbrowser, iets wat we beslist aanraden.

1
2
3
4
Vorig artikelMultimediastreamer in aparte vormgeving
Volgend artikelVerken de onderwaterwereld
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.