Navigeren op smartphone

0
72
Nokia N97 mini met Ovi Maps

Nokia N97 mini met Ovi Maps (© ; licentie: )

Smartphones hebben tegenwoordig allemaal een krachtige gps-chip aan boord. En alle populaire navigatiesoftware is nu ook beschikbaar voor mobieltjes. Maar is een navigatiemobieltje ondertussen een volwaardige vervanger van een aparte navigator?

Slimme mobieltjes of smartphones evolueren steeds meer naar volwaardige minicomputers waarmee je meer mee kunt doen dan alleen maar telefoneren. De nieuwe generatie heeft niet alleen een krachtige gps-chip aan boord, maar vaak ook snufjes zoals een digitaal kompas. Bovendien zijn smartphones steeds vaker min of meer permanent met het internet verbonden. Dat zorgt voor allerlei nieuwe mogelijkheden op navigatiegebied, zoals locatiegebaseerde diensten of een sneller werkende gps-chip.

Assisted GPS
Zowat alle recente smartphones hebben een zogenaamde Assisted GPS of A-GPS. Die zorgt ervoor dat de chip sneller de nodige gps-satellieten lokaliseert en binnen enkele seconden op de hoogte is van jouw exacte positie. Op gezette tijden haalt een speciale app via het internet de nodige satellietgegevens binnen. Bij oudere smartphones blijven die gegevens een tweetal dagen actueel. Bij de nieuwere generatie hoef je de gegevens maar om de zes dagen bij te werken.

1
2
3
4
Vorig artikelA4 multifunctional doet het in zwart-wit
Volgend artikelLaserlichttechnologie voor computers van de toekomst
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.