Navigeren op smartphone

0
72

Met een druk op de knop bel je het nummer en maak je een reservatie. Denk ook aan actuele verkeersinformatie en flitslocaties die in real time van het internet worden geplukt. Of nog een buddy-systeem waarmee je tijdens het navigeren snel afspraken met familie en vrienden kunt maken.

Een van de voordelen van navigatie op een smartphone zijn locatiegebaseerde diensten

Een van de voordelen van navigatie op een smartphone zijn locatiegebaseerde diensten (© ; licentie: )

Al die interactiviteit kost natuurlijk geld omwille van het dataverkeer dat erbij hoort. Maar steeds meer gebruikers hebben een abonnement met een vast dataforfait, waardoor de kosten beheersbaar blijven. De tijd dat mobiele navigatieoplossingen de kaartgegevens uitsluitend via het internet downloadden, is gelukkig voorbij. De kaarten die je veel gebruikt kun je voortaan permanent op het geheugenkaartje van jouw smartphone plaatsen. Desgewenst kun je dan met je mobiel navigeren zonder datakosten. Vooral voor wie af en toe de grens overrijdt of naar het buitenland reist, kan dat heel wat kosten besparen.

1
2
3
4
Vorig artikelA4 multifunctional doet het in zwart-wit
Volgend artikelLaserlichttechnologie voor computers van de toekomst
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.