Verken de onderwaterwereld

0
77
Endless Ocean 2 (Wii)

Endless Ocean 2 (Wii) (© ; licentie: )

Wat is er meer ontspannend dan je te laten betoveren door de wonderen van de natuur en te genieten van de heerlijke onderwaterstilte? Met die gedachte in het achterhoofd werd twee jaar geleden de eerste Endless Ocean gelanceerd. Deze opvolger is op diverse vlakken verbeterd en uitgebreid, maar één ding blijft: of je bent meteen weg van het spel, of je vindt er absoluut niets aan.

Het eerste spel was zonder twijfel een typisch voorbeeld van “een game voor niet-gamers”. De nadruk lag immers voornamelijk op het ontspannende, bijna meditatieve, van onderwater tussen de vissen te vertoeven. Van dat pad wordt met deze opvolger enigszins afgeweken. Het verhaal is nog steeds niet sterk te noemen, maar er zijn nu wel een heleboel extra mogelijkheden.

Zo word je nu met mogelijke side quests overladen. Dit zijn missies en verzoeken waarbij je bijvoorbeeld foto’s moet nemen van bepaalde dieren of klanten meeneemt op duiktour. Hiermee verdien je geld of kan je een nieuwe uitrusting krijgen. Ook onderwater valt er wat meer te beleven. Haaien zijn niet langer brave beestjes die je netjes voorbij zwemmen, al zijn ze nu ook niet meteen angstaanjagend. Wanneer ze agressief worden, komen ze op je af om zich vervolgens om te draaien en je een mep te geven met hun staart. Dat kan je echter verhinderen door ze te kalmeren met behulp van elektromagnetische stoten van je Pulsar. Met dit toestel kan je ook gewonde of zieke dieren genezen.

1
2
3
4
Vorig artikelNieuwigheden in Xperia X2 overtuigen niet
Volgend artikelLaptopstand is ook luidsprekersysteem