Nieuwigheden in Xperia X2 overtuigen niet

0
49

Accu
De Xperia X2 gebruikt krek dezelfde accu als de X1 (een Lithium-Polymeer exemplaar met een capaciteit van 1500 mAh). De autonomie gaat er iets op achteruit tegenover zijn voorganger. Dat is eigenlijk raar, want processor en geheugen zijn hetzelfde. Ligt het aan Windows Mobile 6.5? Of heeft Sony Ericsson iets veranderd aan het batterijbeheer? Wie zal het zeggen, maar met dezelfde accu heeft de X2 ongeveer een 10 à 20% mindere autonomie dan de X1.

Conclusie
Een jaar maakt een heel verschil. De Sony Ericsson Xperia X1 was een van de betere Windows Mobile-smartphones van 2009. De Xperia X2 is eerder een kleine upgrade dan een revolutionaire vernieuwing. Daardoor verliest de Xperia X2 wat van zijn voorsprong op andere slider-gsm’s met minitoetsenbordje. Bij HTC en Samsung kun je nu vergelijkbare Windows Mobile smartphones kopen die even goed of zelfs beter presteren dan de Xperia X2. Goed nieuws is wel dat de prijs flink is gedaald. Je vindt de Xperia X2 al voor iets meer dan 400 euro; dat is ruim eenderde minder dan je begin 2009 betaalde voor zijn voorganger. Overigens vinden we dat nog altijd meer dan genoeg geld voor een gsm, zelfs al is dit dan zogenaamd “smart”.

(83/100)

Prijs
€429
Foto van Sony Ericsson
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
Vorig artikelMultimediastreamer in aparte vormgeving
Volgend artikelVerken de onderwaterwereld
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.