Goedkope Android-smartphone legt nadruk op audiokwaliteit

0
67
De nieuwe Sony Mobile Xperia E1 Android-smartphone heeft een superheldere luidspreker die tot 100 dB geluid produceert. Dankzij speciale firmware en WALKMAN-app behoort de audiokwaliteit van deze slimme gsm volgens Sony tot de beste in zijn klasse.

De Mobile Xperia E1 lijkt inzake specificaties en prijs op een doorsnee instapklasse Android 4.3-smartphone, maar onderscheidt zich volgens Sony door zijn audiokwaliteit.

Deze Android-smartphone kost slechts €129. Voor dat bedrag krijg je een Qualcomm MSM8210 dualcore 1,2 GHz processor, 512MB RAM en 4GB opslag, dat je tot maximaal 32GB kunt uitbreiden met een sd-kaartje.

Het 4-inch scherm biedt een resolutie van 800 x 480 pixels en een pixeldichtheid van 233 ppi.

Sony Mobile Xperia E1

Sony Mobile Xperia E1 (© ; licentie: )

 

Deze smartphone ondersteunt hoge datasnelheden tot cat 14 HSPA+ en is verkrijgbaar in wit, zwart en paars.

De Xperia E1 is echter ook bedoeld als muziekspeler. Zo heeft hij een speciale Walkman-toets, ondersteunt hij accessoires voor eenvoudige muziekbediening en kun je ermee schudden om de muziekafspeellijst door elkaar te husselen (“shuffle”). De luidspreker kan luide muziek tot 100 decibels afspelen.

De speciale ClearAudio+-stand zorgt voor een optimale balans van de audiofrequenties, terwijl xLOUD je tracks luid en kristalhelder laat klinken.

De WALKMAN-app laat je toe om eenvoudig online en offline muziek met je vrienden te delen. Je krijgt ook dertig dagen toegang tot Sony’s Music Unlimited muziekdienst. (Lees onze test van Music Unlimited.) Een FM-radio met RDS is eveneens ingebouwd.

De batterij van de Xperia E1 houdt het tot 81 uur uit wanneer je alleen muziek beluistert en tot 9 uur wanneer je video kijkt. Deze smartphone weegt 120 gram en meet 118 x 62,4 x 12 mm.

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelEindejaarsknaller opnieuw in rekken bij Aldi Nederland
Volgend artikelHoogwaardige muziekdienst QOBUZ nu ook in België en Nederland
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.