Snelle Android-smartphone is niet perfect

2
57

Sony Ericsson Xperia X10

Naast smartphones met Windows Mobile zoals de recent door DiskIdee geteste Xperia X2 heeft Sony Ericsson nu ook mobieltjes met het door Google gesponsorde Android-besturingssysteem in het gamma, zoals de hier geteste Xperia X10. Daarvan komt later ook een mini-uitvoering van op de markt, want de Xperia X10 is wellicht de grootste Android-smartphone die je momenteel kunt kopen.

Sommigen zien het door Google gesponsorde en op Linux gebaseerde mobiel besturingssysteem Android als een directe concurrent voor de iPhone 3G van Apple. De integratie met het internet is net zoals bij de iPhone erg nauw. Zonder ongelimiteerd data-abonnement is Android vrijwel onbruikbaar, tenzij je steeds in de buurt blijft van een WiFi-toegangspunt. Het platform achter de iPhone is echter volledig eigendom van Apple. Het Android-platform valt daarentegen onder de regeling voor vrije software. Het wordt gedragen door de Open Handset Alliance, waarvan naast Google nog heel veel andere technologiebedrijven en operatoren lid zijn. Omdat het een open platform is, kan iedereen er software voor maken. Dat gebeurt dan ook massaal. Een voordeel tegenover de iPhone is dat veel van die ‘apps’ (zoals programma’s voor mobieltjes tegenwoordig worden genoemd) gratis zijn. Je kunt ze direct op je Android-smartphone downloaden en installeren via de Android Market.

1
2
3
4
5
Vorig artikelFull HD video opnemen onder water
Volgend artikelMonitor die 70% minder stroom verbruikt
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Net een week in gebruik werkt goed slechts een averechtse opmerking alle ingredieenten zoals agenda etc. moeten worden geactiveerd via google of moxie via internet extra inkomen voor deze zaken ?
    Vindt peroonlijk dat deze kleine zaken die je normaal op iedere telefoon geinstalleerd vindt een zekere cashflow is voor bovengenoemde bedrijven mede omdat je internet moet hebben wat een extra onkosten plaatje met zich meebrengt vooral als je dit niet vaak gebruikt.
    Krijg je dus een soort pat stelling ga ik betalen voor iets dat ik sporadisch nodig heb of ga ik alternatieven zoeken ?

  2. Ik ben het niet helemaal eens met de uitslag,
    hoezo verre van perfect?
    Ik heb hem zelf al een paar maanden en helemaal tevreden mee.
    Niks mis mee.
    Super camera en de telefoon reageert goed.
    De Xperia X10 draait dan wel op 1.6 maar SE heeft hem helemaal aangepast zodat ie eigenlijk 2.1 is, zoals digitale zoom (16x) en de LED flitser.
    Maargoed,
    zo bekijk ik het.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.