Gebruiksvriendelijke mediaspeler herkent veel bestandsformaten

2
382

Afstandsbediening
Op het apparaat zelf zit alleen een aan-uitknop. Je moet dus alles bedienen met de meegeleverde infrarode afstandsbediening. Die is wel erg klein, wat voor gebruikers met grotere handen een probleem kan zijn.  De infrarode verbinding werkt ook niet optimaal; zeker in grotere ruimtes moet je soms goed richten om een opdracht te geven. De afstandsbediening is het zwakste punt van de MD-272.

Sitecom apps

Sitecom apps (© ; licentie: )

Apps
Gelukkig vangt Sitecom dit euvel op met twee apps: aMedia Remote en aMedia Control. Deze kun je gebruiken op Apple iOS en Google Android smartphones en tablets. aMedia Remote is een kloon van de afstandsbediening, terwijl je met aMedia Control mediabestanden van UPnP-servers in je netwerk naar de MD-272 kunt verzenden om ze daar dan af te spelen. De apps werken via WiFi en alleen wanneer de MD-272 op dezelfde router is aangesloten. Maar het is wel leuk om een foto, muziekje of video direct naar de mediaspeler te kunnen sturen vanaf een UPnP-compatibele computer of NAS in je netwerk. Alleen werkt het nog niet perfect. Zo wil de app niet alle videobestanden naar de mediaspeler sturen (bijvoorbeeld geen mkv), terwijl de MD-272 die wel kan afspelen als je ze gewoon in zijn eigen menu kiest. Bij sommige bestanden zegt de Control app gewoon “bestand is niet aanwezig”, terwijl het wel degelijk op de UPnP-server staat.

NAS-functie
Je kunt in het Setup-menu de NAS-functie inschakelen. De MD-272 verschijnt dan als netwerkschijf in je netwerk. Het kopiëren van bestanden via het netwerk gaat echter vrij traag. Als je grote hoeveelheden bestanden wil kopiëren dan sluit je de MD-272 beter via USB aan op je computer. Het is niet mogelijk in het apparaat zelf bestandsoperaties uit te voeren. In de interface is daarvoor niets voorzien. Je kunt trouwens evenmin bestanden van en naar USB-schijven of -sticks kopiëren die je op de MD-272 aansluit. Wellicht heeft Sitecom deze functies weggelaten om de bediening zo eenvoudig mogelijk te houden. Wij hebben ze ook niet echt gemist.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelHet Andenken project: naar een liefdeslied uit 1811 van Leopold I
Volgend artikelBluetooth luidsprekertje van Nokia maakt gebruik van Near Field Communication
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.