Gebruiksvriendelijke mediaspeler herkent veel bestandsformaten

2
382

Ingebruikname
Je kunt de MD-272 op verschillende manieren aansluiten op je tv. Alles wordt duidelijk uitgelegd in de geïllustreerde installatiegids. De eenvoudigste manier is natuurlijk via HDMI, dus als jouw tv die aansluiting heeft dan gebruik je gewoon de kabel die je in de verpakking vindt en je kunt onmiddellijk met het apparaat aan de slag. De MD-272 ondersteunt HDMI-CEC, een communicatieprotocol dat ervoor zorgt dat je tv automatisch overschakelt naar de mediaspeler wanneer je die inschakelt. Je tv moet dit dan natuurlijk ook ondersteunen. Heb je een digitale (surround)versterker dan sluit je ook best de digitale audio-uitgang van de MD-272 op je versterker aan. Dat kan naar keuze optisch of via coax, maar voor de nodige kabels zul je zelf moeten zorgen. Als je het apparaat voor het eerst opstart, dien je de taal van het menu te kiezen. Nederlands wordt ondersteund. Vervolgens dien je de weergaveresolutie te kiezen. De MD-272 geeft maximaal 1080p aan 24 Hz en met 12 bits kleuren weer.

sitecom md-272 aansluitingen

Sitecom MD-272 aansluitingen achterzijde (© ; licentie: )

Lokaal of via het netwerk
Je kunt bestanden lokaal of via het netwerk afspelen. Als je ze lokaal wilt afspelen, dan moet je de MD-272 eerst aan een pc koppelen via de USB-aansluiting die zich op de voorkant bevindt. Je kunt hem dan benaderen als een externe schijf. Spijtig genoeg ondersteunt de MD-272 alleen het tragere USB 2.0 en niet het snellere USB 3.0. Als je dus erg grote bestanden naar het apparaat wil kopiëren kan dat wel enige tijd duren. Wil je de volledige 2 TB capaciteit vullen met mediabestanden dan ben je enkele uren, zo niet dagen zoet.
Je kunt bestanden ook afspelen of ‘streamen’ via je thuisnetwerk. De MD-272 heeft een ingebouwde Ethernet-poort en in de verpakking vind je ook een netwerkkabel. De kans is echter klein dat er in de buurt van je tv een vaste netwerkaansluiting aanwezig is. Dat kun je oplossen met behulp van een PowerLine-netwerkadapter (Homeplug) of via een USB WiFi-staafje. Dat brengt natuurlijk wel extra kosten met zich mee, tenzij je zoiets al in huis hebt. De MD-272 herkent de meeste WiFi-staafjes die je in een van zijn usb-poorten steekt. Wij probeerden er een drietal uit van Sitecom zelf, maar ook van Hercules en Linksys en dat werkte allemaal.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelHet Andenken project: naar een liefdeslied uit 1811 van Leopold I
Volgend artikelBluetooth luidsprekertje van Nokia maakt gebruik van Near Field Communication
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.