Gebruiksvriendelijke mediaspeler herkent veel bestandsformaten

2
380
De HDD TV Media Player 2TB MD-272 van Sitecom speelt je digitale films, foto’s en muziek af op je tv en versterker. Dat kan vanaf de ingebouwde harde schijf met een capaciteit van 2 TB (2048 GB). Maar het kan ook vanaf je thuisnetwerk. De MD-272 past in Sitecom’s Smart Living gamma, dat de nadruk legt op eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Wij hebben de MD-272 getest.

Er bestaan zoveel verschillende bestandsformaten voor digitale media zoals video’s, foto’s en muziek dat een gewone sterveling er wel eens het overzicht bij verliest. Het is niet altijd even gemakkelijk om alles mooi afgespeeld te krijgen, zeker niet als je dat op je tv in plaats van op je computer of laptop wil doen. Een mediaspeler kan daarbij helpen, maar ook daarvan bestaan er vele soorten, in alle prijsklassen en vaak met bedenkelijke interfaces die voor gewone consumenten te ingewikkeld zijn. Sitecom probeert daar met zijn Smart Living gamma van mediaplayers iets aan te doen. De nadruk ligt op de eenvoud van de bediening, zonder dat je noodzakelijkerwijze moet inboeten op de afspeelmogelijkheden. De HDD TV Media Player 2TB MD-272 is momenteel het topmodel in dat gamma. sitecom md-272 kastDeze mediaspeler met straatprijzen van € 199 à € 230 bevat immers een interne schijf met een capaciteit van 2 TB, maar ondersteunt ook de gebruikelijke multimedianetwerkstandaarden zoals DLNA en UPnP. Je kunt met dit apparaat dus ook mediabestanden afspelen via het netwerk. (De Sitecom MD-273 is vrijwel identiek, maar heeft geen interne harde schijf.) Maar ondersteunt de MD-272 wel voldoende bestandsformaten? Kan hij ook goed ‘streamen’ via het netwerk, dus zonder haperingen zelfs de zwaarste video’s afspelen? En doet het apparaat dat op een gebruiksvriendelijke manier? Allemaal vragen die we in deze review voor je proberen te beantwoorden.

In de verpakking
Behalve de mediaplayer zelf krijg je ook meegeleverd: een compacte externe voeding, een kleine afstandsbediening, 2 AAA batterijen voor die voeding, een Ethernet-netwerkkabel van 0,5m, een HDMI-kabel, een composiet video- en audiokabel, een geïllustreerde installatiegids en een cd met volledige handleiding. Dat Sitecom standaard een HDMI-kabel meelevert, verdient al een dikke pluim.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelHet Andenken project: naar een liefdeslied uit 1811 van Leopold I
Volgend artikelBluetooth luidsprekertje van Nokia maakt gebruik van Near Field Communication
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.