Gebruiksvriendelijke mediaspeler herkent veel bestandsformaten

2
382

Praktijk
Hoewel er een ventilator in de MD-272 steekt, hoor je die nauwelijks. Het apparaat neemt ook weinig plaats in beslag en paste bijvoorbeeld net onder onze Samsung-tv, zodat we die nog altijd op zijn voet konden draaien. Het duurt ongeveer 52 seconden om de MD-272 gebruiksklaar op te starten. Dat is niet supersnel, maar het is net snel genoeg om je niet te beginnen ergeren. Ten slotte duurt het starten van je tv en versterker ook enige tijd, dus in de praktijk heb je van die wachttijd niet zoveel last.

sitecom md-272 met afstandsbedieningEen sterk punt van de MD-272 is dat hij zowat alle populaire bestandsformaten ondersteunt, tot en met ISO dvd’s en FLAC-audio in de hoogste kwaliteit. Ook de populairste ondertitelformaten worden ondersteund; in ISO dvd’s kun je gewoon kiezen tussen de ondertitels die op de dvd staan en zelfs andere kleuren en lettertypes meegeven. Ook ID3-tags en cue- en m3u-afspeellijsten worden goed ondersteund. Deze mediaspeler onthoudt bij video’s waar je het afspelen hebt gestopt en kan de weergave vanaf die plaats hervatten als je dat wil. Ook pauzeren en voor- en achteruitspoelen (van 1,5X tot 16X) werkt vlot, zelfs bij bestanden die je via het netwerk streamt.
De Sitecom MD-272 gebruikt een Realtek RTD1185DD chipset en die lijkt hier goed geïmplementeerd te zijn. Audio- en videokwaliteit zijn uitstekend, natuurlijk afhankelijk van de kwaliteiten van het afgespeelde bronmateriaal. De stabiliteit is eveneens zeer goed. Tijdens de testperiode van ongeveer twee weken liep het apparaat niet eenmaal vast en stelden we nauwelijks haperingen vast tijdens het afspelen of streamen van zowel muziek als audio. Dat is erg uitzonderlijk voor dit soort apparatuur.
Wij testten de MD-272 met verschillende bestanden en gaven ook punten op subjectieve en technische kenmerken. De gedetailleerde punten vind je op de laatste pagina van dit artikel. Daar kun je ook zien welke formaten de MD-272 wel en welke niet kan weergeven. Als we alle punten tegen elkaar afwegen dan komen we uit op een DiskIdee score van 62/100. Dat lijkt weinig, maar onze testmethode houdt al rekening met toekomstige ontwikkelingen. Momenteel zijn er weinig mediaspelers die boven de 70 punten scoren op onze test, dus de MD-272 doet het zeker niet slecht.

Conclusie
De Sitecom HDD TV Media Player 2TB MD-272 is niet super goedkoop, maar zeker ook niet te duur voor zijn kunnen. Met deze mediaspeler kun je zowat alle populaire multimediabestanden vlot afspelen en streamen. De bediening is erg eenvoudig. Alleen de meegeleverde afstandsbediening vinden we minder goed. Maar de Apple iPhone/iPad- en Google Android-apps (Sitecom aMedia Remote / Control) die je gratis kunt downloaden en waarmee je allerlei functies van de MD-272 bedient, lossen die tekortkoming grotendeels op… voor degenen die natuurlijk al een geschikte tablet of smartphone bezitten waarop deze apps kunnen worden geïnstalleerd.

(62/100)

Straatprijs
€ 199 à 230
Foto van Sitecom
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
6
Vorig artikelHet Andenken project: naar een liefdeslied uit 1811 van Leopold I
Volgend artikelBluetooth luidsprekertje van Nokia maakt gebruik van Near Field Communication
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.