Gebruiksvriendelijke mediaspeler herkent veel bestandsformaten

2
382

Omdat onze tv zich nogal ver van onze draadloze router bevindt, hebben we de streamingtesten uiteindelijk niet draadloos uitgevoerd, maar via een Devolo dLAN 200 AVmini PowerLine-verbinding. Die bleek voldoende stabiliteit en snelheid te bieden om ook erg omvangrijke videobestanden te streamen, zelfs ISO’s van DVD’s. In de praktijk zul je moeten experimenteren met verschillende netwerkverbindingen om het beste resultaat te bereiken.

sitecom md-272 menu

Interface
De MD-272 start op met een eenvoudig en duidelijk ingedeeld hoofdmenu. De keuzes spreken voor zich: Videos, Muziek, Fotos, Online en Setup. Bij de eerste drie opties kun je kiezen tussen lokaal of via ‘apparaat’ afspelen. Als je ‘apparaat’ kiest, dan kun je een apparaat kiezen dat op een van de usb-poorten is aangesloten, of gaanvoor een netwerkapparaat: lokaal in het Windows- of SMB-netwerk, via DLNA of via UPnP. Voor de lokale netwerkresources kun je snelkoppelingen aanmaken zodat je niet telkens je inloggegevens hoeft te typen.
Het online menu geeft toegang tot toepassingen zoals Youtube, Flickr, Yahoo, Facebook etc.
In het setup menu kun je allerlei opties instellen, waarbij de belangrijkste instellingen al voor jou gebeurd zijn. Zo staat de schermbeschermer standaard op en is de optie om afspeelposities in videos te onthouden geactiveerd. Als je weet wat je doet, kun je hier nog wijzigingen aanbrengen in de weergave-opties. Zo kun je de kleurdiepte verhogen van 10 naar 12 bits, kun je 24 Hz 1080p weergave inschakelen, de digitale audio-uitvoer omschakelen van LCPM naar RAW etc. Het hangt van je aangesloten tv of versterker af of je hier wijzigingen moet aanbrengen, zodat je een optimaal afspeelresultaat bereikt.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelHet Andenken project: naar een liefdeslied uit 1811 van Leopold I
Volgend artikelBluetooth luidsprekertje van Nokia maakt gebruik van Near Field Communication
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.