Acer tablet met Android 3 is een plezier om te gebruiken

1
63

Het scherm draait vlot mee in de richting waarin je het houdt, al werkt de sensor niet altijd direct wanneer je de kijkrichting verandert terwijl het tabel plat op een werkvlak ligt. Je kunt het scherm trouwens vastzetten met behulp van een schuifknopje.

Acera A500 optionele beschermhoes annex stand

Acera A500 optionele beschermhoes annex stand (© ; licentie: )

Acer wijzigde weinig aan de standaard Android-interface, maar voorziet wel in een soort thematisch foldersysteem (eReading, Games, Multimedia, Social) waarin je zelfs apps kunt onderbrengen. Echt nodig vinden we die aanvulling niet en je bent uiteraard niet verplicht dit te gebruiken. Acer levert ook enkele eigen apps mee, waaronder clear.fi, een app om multimediainhoud op dlna-compatibele apparatuur zoals een netwerkschijf te openen. Die app ondersteunt wel niet alle multimediaformaten die we erop loslieten. SocialJogger is een app waarin je al je sociale netwerken kunt volgen. Ook krijg je drie games (gedeeltelijk demonstratieversies): NFS Shift, Lets Golf en Hero of Sparta. Die werken vlot op de A500, met vloeiende graphics en een vlotte reactie op de gebruikte sensoren.

Benchmarks
We hebben ook enkele benchmarks losgelaten op de A500. Opstarten duurt 41 seconden; daarna is deze tablet in minder dan 2 seconden wakker uit de slaapstand. Volgens de Linpack benchmark haalt de processor 42,62 mflops; dat is goed, maar niet de allersnelste score: sommige smartphones presteren dubbel zo snel. In GLBenchmark haalt de A500 in de gamestest (‘no FSAA’) 10,9 frames per seconde. De Android 3-browser scoort 218 punten op de HTML5 test van html5test.com.

Autonomie
Acer geeft een autonomie op van 5 à 8 uur, naargelang de taken die je uitvoert. Dat stemt goed overeen met onze ervaringen tijdens onze testperiode van een tweetal weken. We hebben ook getest hoe lang de A500 het uithoudt als je een e-boek leest terwijl je alle sensoren uitschakelt (‘vliegtuigstand’). Dan houdt deze tablet het een behoorlijke 9,9 uur uit. Jammer genoeg kun je de A500 niet laden via een usb-lader en moet je de meegeleverde stroomadapter met bedrijfseigen aansluiting gebruiken. Het snoer van die adapter is trouwens veel te kort.

Conclusie
De Acer Iconia Tab A500 is een behoorlijk goede, maar redelijk zware tablet. Wij vonden het een plezier om ermee te werken, ook al omdat je in tegenstelling tot bij een iPad wel randapparatuur kunt aansluiten en websites met Flash kunt bezoeken. Je betaalt minder dan 500 euro voor de WiFi-versie, maar we vermoeden dat die prijs nog zal dalen in de komende weken en maanden.
 

(85/100)

Adviesprijs
€ 499,99.
Foto van Acer
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
Vorig artikelNieuwe TomTom navigatieproducten met gedetailleerde verkeersmeldingen
Volgend artikelDraagbaar USB-speakersetje voor laptop of netbook
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Leuk en wel, Android 3.0… Maar ik zou toch mijn laptop willen vervangen door een Windows 7 model, alleen maar al om mijn Rosetta Stone te kunnen gebruiken…
    Zou fijn zijn als windows in een virtual box op Android kon draaien…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.