Acer tablet met Android 3 is een plezier om te gebruiken

1
63

Android 3.0
En dat is ook wel nodig, want de voor tablets geoptmaliseerde ‘Honeycomb’-versie van het Android-besturingssysteem gebruikt virtuele in plaats van vaste menuknoppen zoals bij Android 2.x. Onderaan staat een persistentie zwarte menubalk met daarop statusinformatie en drie menutoetsen: terugkeren, naar hoofdmenu springen en open applicaties bekijken. Er zijn vijf vrij te configureren hoofdschermen, die opgesteld staan in een soort halve carrousel. Initieel bevinden zich alleen pictogrammen op het middelste scherm van de carrousel. Dat kun je allemaal vrij wijzigen door je vinger langere tijd ingedrukt te houden op het scherm.

Android 3.0

Android 3.0 (© ; licentie: )

Je krijgt dan een configuratiescherm waar je “widgets”, “app shortcuts”, “wallpapers” en “more” kunt kiezen en configureren. Het hoofdscherm biedt ook genoeg plaats aan een scrollbare webwidget die standaard jouw meest bezochte websites in miniatuur toont.

1
2
3
4
5
Vorig artikelNieuwe TomTom navigatieproducten met gedetailleerde verkeersmeldingen
Volgend artikelDraagbaar USB-speakersetje voor laptop of netbook
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Leuk en wel, Android 3.0… Maar ik zou toch mijn laptop willen vervangen door een Windows 7 model, alleen maar al om mijn Rosetta Stone te kunnen gebruiken…
    Zou fijn zijn als windows in een virtual box op Android kon draaien…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.