Acer tablet met Android 3 is een plezier om te gebruiken

1
63

Uitrusting
De Iconia Tab A500 heeft een 10,1-inch multitouch-aanraakscherm met een resolutie van 800 x 1280 pixels. Als processor gebruikt deze tablet een dual core Nvidia Tegra 250 die draait aan 1 GHz en ondersteund wordt door een Nvida OpenGL 2 GPU en 1 GB werkgeheugen.

Nvidia Tegra 2

Nvidia Tegra 2 (© ; licentie: )

Verder krijg je ook 16 GB opslagruimte, dat je nog met 32 GB kunt uitbreiden via een microSD-geheugenkaartje. Deze tablet heeft twee USB-poorten, een docking-aansluiting, een mini-HDMI uitgang, stereo speakers, een microfoon en WiFi 802.11 b/g/n. Bluetooth 2.1 EDR (met A2DP stereogeluid) is eveneens van de partij. 3G is een optie die bij ons testexemplaar niet aanwezig was. Sensoren genoeg: accelerometer, gyroscoop en A-GPS zijn aanwezig. Op de voorkant zit een 2 MP webcam; op de achterkant is er een 5 MP digitale camera met enkele led-flits. Het stereogeluid wordt verzorgd door een speciale mobiele chip van Dolby.

Afmetingen en gewicht
De tablet is 26 cm hoog, 17,7 cm breed en 1,33 cm dun en weegt 760 gram. Dit is dus niet de compactste en lichtste 10,1-inch tablet die je kunt kopen. De Apple iPad 2 is iets breder, maar minder hoog en vooral dunner en lichter (601 gram). Zijn Windows-broertje de W500 is echter iets groter en ook zwaarder. Toch vinden we dat de A500 goed in de hand ligt. Er zit een redelijk brede rand rond het aanraakscherm, maar dit heeft als voordeel dat je de tablet in alle richtingen kunt vasthouden zonder dat je per ongeluk een opdracht op het scherm uitvoert.

1
2
3
4
5
Vorig artikelNieuwe TomTom navigatieproducten met gedetailleerde verkeersmeldingen
Volgend artikelDraagbaar USB-speakersetje voor laptop of netbook
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Leuk en wel, Android 3.0… Maar ik zou toch mijn laptop willen vervangen door een Windows 7 model, alleen maar al om mijn Rosetta Stone te kunnen gebruiken…
    Zou fijn zijn als windows in een virtual box op Android kon draaien…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.