Acer tablet met Android 3 is een plezier om te gebruiken

1
63
Acer Iconia Tab A500

Acer Iconia Tab A500 (© ; licentie: )

Nu ‘Honeycomb’, de voor tablets geoptimaliseerde uitvoering van Android, eindelijk verkrijgbaar is, verschijnt de ene Android-tablet na de andere. De eerste die we effectief kunnen testen, is de Acer Iconia Tab A500, die binnenkort ook door Packard Bell onder eigen merknaam op de markt zal worden gebracht.

Recent testten we een Windows-tablet van Acer, de Iconia Tab W500. Die lijkt uiterlijk heel sterk op de Iconia Tab A500 die we dit keer onder handen nemen. Het verschil zit hem vooral in het besturingssysteem: Windows 7 bij de W500 en Android 3.0 ‘Honeycomb’ bij de A500. De Windows-tablet van Acer is ook iets groter en iets zwaarder dan de Android-versie en hij heeft een andere processor. Over die Windows-tablet waren we minder enthousiast, niet zozeer omdat er iets mis is met de hardware, maar wel omdat Windows 7 niet echt geschikt is voor een tablet. Brengt Android 3 het er beter vanaf?

In de doos
Naast de Iconia Tab A500 tablet, die overigens helemaal ingepakt is in een plastic ‘jasje’ dat je eerst moet verwijderen, vinden we in de doos nog een externe stroomadapter, een usb-kabel, een poetsdoekje voor het scherm en documentatie.

1
2
3
4
5
Vorig artikelNieuwe TomTom navigatieproducten met gedetailleerde verkeersmeldingen
Volgend artikelDraagbaar USB-speakersetje voor laptop of netbook
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Leuk en wel, Android 3.0… Maar ik zou toch mijn laptop willen vervangen door een Windows 7 model, alleen maar al om mijn Rosetta Stone te kunnen gebruiken…
    Zou fijn zijn als windows in een virtual box op Android kon draaien…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.