Vliegensvlugge draagbare documentscanner

0
59

Hardware en type documenten
De pikzwarte ScanSnap S1100 meet 273mm x 47.5mm x 34mm en weegt slechts 350 gram. Hij is dus erg draagbaar, ook al omdat hij alle stroom betrekt van de usb-aansluiting (maximaal 2,5W tijdens het scannen). Eén standaard usb-kabel volstaat dus om hem op je pc of laptop aan te sluiten. Je steekt het te scannen document er pagina per pagina in, maar de ScanSnap S1100 trekt de pagina’s wel automatisch binnen zodra het apparaat ze detecteert: het is een zogenaamde Continuous Document Feeding of CDF-scanner. Papier kan op twee manieren worden gevoed: in een rechte lijn (“straight path”) of in een U-boch (“U turned path”). Op die manier kun je ook dikkere documenten tot 209,3g/m2 scannen. Het scannertje kan ook allerlei formaten scannen, van naamkaartjes tot zelfs A3-documenten, maar dat laatste gebeurt dan wel met behulp van een trucje waarover we straks nog iets meer vertellen. Als een document niet helemaal recht wordt gescand, zorgt de bijgeleverde software er automatisch voor dat het toch optisch recht wordt getrokken. Snel is de ScanSnap S1100 ook al: hij kan scannen aan 7,5 seconden per pagina in maximaal 300 dpi; wil je scannen aan 500 dpi dan duurt het 35 seconden per pagina.

Fujitsu ScanSnap S1100

Installatie
Je moet eerst de software installeren en dan pas de scanner aansluiten. De dvd bevat software voor Windows en Mac. Voor Mac is dit ScanSnap Manager 3.2, ABBY FineReader for ScanSnap 4.1, IRIS Cardiris 3.6 for ScanSnap en EverNote for Mac 1.0. Voor Windows wordt de volgende software meegeleverd: ScanSnap Manager 5.1, ScanSnap Organizer 4.1, CardMinder 4.1, ABBY FineReader for ScanSnap 4.1, EverNote for Windows 3.5 en Scan to Microsoft SharePoint 3.4.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDuo Nokia smartphones met nieuw Symbian Anna OS
Volgend artikelQ en de gratis sites
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.