Duo Nokia smartphones met nieuw Symbian Anna OS

0
43
Nokia E6 (links) en X7 (rechts)

Nokia E6 (links) en X7 (rechts) (© ; licentie: )

Nokia breidt het gamma Symbian smartphones uit met twee toestellen: een zakelijk model met een volledig toetsenbordje en een entertainmenttoestel voor mobiele gamers.

De nieuwe Nokia E6 en X7 gebruiken de nieuwste versie van het Symbian besturingssysteem. De software update – met als bijnaam Symbian Anna – biedt naast nieuwe pictogrammen ook een verbeterde gebruiksvriendelijkheid met eenvoudigere tekstinvoer, een snellere browser en een vernieuwde versie van Ovi Kaarten. De update is binnen enkele maanden ook standaard geïnstalleerd op de nieuwe Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7 en Nokia C6-01. Bovendien is de update dan ook beschikbaar als download voor reeds bestaande gebruikers van deze smartphones.

E6
De Nokia E6 is een snoepreepmodel en een vervolg op de Nokia E71 en E72. Het is een gladde, zakelijke smartphone in een roestvrij stalen behuizing met een volledig QWERTY-toetsenbord en een 2,6-inch capacitief touchscherm met een resolution van 640×480 pixels. De E6 ondersteunt Microsoft messaging, inclusief toegang tot Microsoft Exchange, Microsoft Communicator Mobile en Microsoft SharePoint.

E7
De Nokia X7 is een smartphone met de focus op entertainment. De X7 heeft een groot 4-inch capacitief touchscherm (360 x 640 pixels) en een 8 megapixel camera voor het maken van foto’s en HD-video’s (720p@25fps). Nokia heeft de populaire HD-spellen ‘Galaxy on Fire HD’ en ‘Asphalt 5’ al geïnstalleerd op de Nokia X7.

Prijs en beschikbaarheid
De Nokia E6 zal eind juni in de Benelux beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 439 euro. De Nokia X7 zal een adviesprijs hebben van 479 euro. Wanneer hij in de Benelux te koop zal zijn, is nog niet bekend.

Foto van Nokia
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDraagbare luidspreker met Bluetooth
Volgend artikelVliegensvlugge draagbare documentscanner
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.