Vliegensvlugge draagbare documentscanner

0
55

Terwijl de computer bezig is met de software-installatie, kun je de scanner uit zijn plastic verpakking nemen en de beschermstrips verwijderen die het apparaat tijdens het transport beschermen.
Als de installatie klaar is, krijg je nog een scherm te zien met tips over hoe je documenten in de scanner moet laden. Die tips zijn overigens wel in het Engels. Vervolgens kun je de scanner aansluiten. Dan doe je het klepje op de voorkant naar beneden om de scanner in te schakelen. De blauwe led onder de scanknop op de rechterkant van de scanner licht nu op. Vervolgens wordt het apparaat door Windows herkend en wordt de driver geïnstalleerd. De scanner betrekt zijn stroom volledig van de usb-poort; er loopt dus maar één kabel tussen je computer en de scanner.

Gebruik
Als je het klepje op de voorkant opent, wordt de scanner ingeschakeld. De blauwe led begint te branden. Je kunt nu een document in de feeder steken en op de scanknop drukken. Het scannen start direct, je hoeft dus niet eerst de software op te starten. De software toont het scanresultaat in een klein venstertje. Je kunt doorgaan met scannen; de scanner zal de pagina’s automatisch opslaan. Of je kunt in de software op “Finish Scanning” klikken wanneer je klaar bent.

Fujitsu ScanSnap configuratie

Fujitsu ScanSnap configuratie (© ; licentie: )

Zodra je op Finish klikt, verschijnt ScanSnap Manager. Dit menu geeft toegang tot alle mogelijkheden. Je kunt nu bepalen wat je met je document(en) verder wil doen. De mogelijkheden zijn: scannen naar de organizer, een eenvoudig documentbeheersysteem; scannen naar CardMinder, een programma om visitekaartjes mee te beheren; scannen naar een folder, printer of e-mail; scannen naar EverNote, een documentbeheersysteem op het internet; scannen naar Google Docs; scannen naar Word, PowerPoint of Excel; en ten slotte een foto opslaan in een folder, indien je een foto hebt gescand. Gebruik je niet al deze opties dan kun er ook een aantal uit het ScanSnap Manager menu verwijderen, zodat het menu overzichtelijk blijft.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDuo Nokia smartphones met nieuw Symbian Anna OS
Volgend artikelQ en de gratis sites
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.