E-readers met WiFi- én 3G-ondersteuning

0
102

E-boeken
Het widget met de link naar de e-boekwinkel stuurt je bij beide PocketBooks naar eBookS Libri.de, een Duitse internetboekhandel. Daar vind je geen Nederlandstalige boeken. Je kan in het menu Bibliotheek ook nog een applicatiescherm openen om naar Bookland.net te gaan een website waar je vooral Engelstalige e-boeken en e-tijdschriften kunt kopen. Het aanbod Nederlandstalige boeken bij Bookland.net is schaars en weinig interessant.
Op beide PocketBooks staan net als op de door ons geteste PocketBook IQ 701 een duizendtal boeken, waaronder ook enkele tientallen in het Nederlands. Stel je daar niet teveel van voor, het zijn oude boeken waarop de rechten vervallen zijn. In het Nederlands betekent dit veelal dat ook nog de oude spelling van voor de Tweede Wereldoorlog wordt gebruikt.

Je dient de PocketBook e-readers te autoriseren voor Adobe Digital Editions

Je dient de PocketBook e-readers te autoriseren voor Adobe Digital Editions (© ; licentie: )

Nieuwe e-boeken op de Pocketbook Pro e-readers plaatsen kan je op drie manieren doen: je kan ze online kopen als je een draadloze of 3G-verbinding hebt en rechtstreeks op de PocketBooks downloaden; je kan ze op je pc downloaden en ze dan naar de Pocketbooks kopieëren als je een usb-verbinding hebt (beide e-readers worden als extern geheugen herkent); of je kan de e-boeken op een miniSD(HC) geheugenkaartje plaatsen en dit in de daartoe bestemde sleuf van de PocketBooks stoppen. Toch is het surfen op het internet geen pretje omdat de pagina’s traag laden en het ingeven van een url of tekst in een zoekvenster ook niet erg vlot verloopt. Maar wellicht zul je slechts occasioneel het internet op gaan met een e-reader.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelFascinerende film van een evoluerend kunstmatig landschap
Volgend artikelKleurenmultifunctionals met personaliseerbaar aanraakscherm
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.