E-readers met WiFi- én 3G-ondersteuning

0
102

3G
Om het internet op te kunnen heb je twee mogelijkheden. Indien je over een draadloos netwerk beschikt, kan je WiFi activeren om een verbinding te maken met het internet. Maar beide PocketBooks ondersteunen ook 3G. Om een 3G ondersteunend SIM-kaartje te installeren dien je het deksel aan de achterzijde te verwijderen. En hier komt de piepkleine schroevendraaier van pas: de sleuf voor de SIM-kaart zit verborgen onder de batterij die met een klein schroefje is vastgezet. Met het schroevendraaiertje kan je dat verwijderen. Het betekent meteen ook dat de Li-Polymeer batterij eenvoudig vervangbaar is, wat bij de meeste e-readers van andere merken niet het geval is.

Pocketbook Pro 603

Pocketbook Pro 603 (© ; licentie: )

Het deksel openen van beide PocketBooks is geen sinecure. Je moet er flink druk opzetten vooraleer ze willen lossen. Wil je deze e-readers gebruiken met 3G dan lijkt het raadzaam er een aparte SIM-kaart voor te kopen. Even snel de SIM-kaart gebruiken uit je smartphone lijkt ons niet meteen handig. Voordeel van een 3G verbinding is natuurlijk dat ze in tegenstelling tot WiFi praktisch overal beschikbaar is. Deze PocketBook e-lezers kunnen ook een verbinding maken met andere apparaten via Bluetooth 2.1.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelFascinerende film van een evoluerend kunstmatig landschap
Volgend artikelKleurenmultifunctionals met personaliseerbaar aanraakscherm
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.