E-readers met WiFi- én 3G-ondersteuning

0
102
PocketBook Pro 603

PocketBook Pro 603 (© ; licentie: )

Design
Ook al verschillen beide PocketBooks fors in afmetingen – de Pro 603 meet 132 x 182 x 10,6 mm en weegt 280 gram, terwijl de Pro 903 193 x 263 x 11,5 mm meet en 581 gram weegt – uiterlijk zien beide producten er vrijwel identiek uit. Ze hebben aan de voorzijde een behuizing in zilvergrijze kunststof, terwijl de achterzijde grotendeels wordt ingenomen door een plastic deksel. Bovenaan de e-readers zit de aan-uitknop en een schuifschakelaar om de draadloze verbinding aan- en uit te zetten. Onderaan bevinden zich links en rechts twee luidsprekerroosters voor de 2 x 0,5 watt speakers, een hoofdtelefoonaansluiting (beide PocketBooks hebben ook een muziekspeler), een miniSD geheugenkaartsleuf en een mini-usb-aansluiting om de e-reader met pc of laptop te verbinden. Wil je de PocketBooks ook via het stroomnet kunnen opladen dien je een stroomadapter te kopen, want dat is een optie die 14,95 euro kost. Een standaard usb-lader van een ander apparaat kan je natuurlijk ook gebruiken.
De PocketBook Pro 903 heeft ook nog twee toetsen bovenaan de zijkant: een volumetoets en een zoomtoets waarmee je in e-boeken de tekst kan vergroten of verkleinen. Op de voorzijde van de e-readers zitten de bedieningstoetsen: onderaan een vierweg-navigatietoets en aan rechts aan de zijkant de voor- en achteruitbladertoetsen, een Home-toets en een Menu-toets.

E Ink scherm
Beide PocketBook e-reades hebben een E Ink Vizplex scherm met zestien grijstinten. Dat van de Pro 603 heeft een resolutie van 600 x 800 pixels, dat van de Pro 903 een resolutie van 1200 x 825 pixels. Het scherm van die laatste e-reader is zo groot als een normale paperback. Beide schermen gebruiken ook de touchtechnologie van Wacom. Het betekent dat je de e-readers net zoals de eerder door ons geteste BeBook Neo ook kunt bedienen met een speciale stylus en dat je aantekeningen en schetsen kan maken. De stylus zit verborgen rechts bovenaan in de behuizing. De pentechnologie is geen touchtechnologie waarbij je in plaats van de pen een vinger kan gebruiken. Flitsend snel tekst ingeven met de penpunt op het digitale toetsenbordje zit er niet in omdat de software te traag reageert.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelFascinerende film van een evoluerend kunstmatig landschap
Volgend artikelKleurenmultifunctionals met personaliseerbaar aanraakscherm
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.