E-readers met WiFi- én 3G-ondersteuning

0
102

Beide e-readers worden ook herkend in Adobe Digital Editions, als je dat installeert om je elektronische bibliotheek te beheren en nadat je ze eerst hebt geautoriseerd als e-boeklezer. De PocketBooks ondersteunen zowat alle denkbare bestandsindelingen, van epub over mobi tot pdf, doc(x) en zelfs djvu. Voor muziek is er ondersteuning voor mp3. Ook tref je een hele reeks woordenboeken aan op deze e-readers, maar wellicht is het enige dat voor Nederlandstaligen bruikbaar is het Engels-Nederlands woordenboek. De andere zijn immers allemaal woordenboeken met vertalingen van en naar een andere taal.
Met pdf’s tonen hebben beide PocketBook Pro’s geen probleem omdat je de grootte kan schalen, maar op de grote Pro 903 is het uiteraard heel erg vlot pdf’s lezen. Wel is het zo dat de schaling niet helemaal perfect verloopt en er soms stukken van het document aan de onderkant wegvallen. Dat laatste is vooral een probleem op de kleinere PocketBook.

PocketBook Pro 903

PocketBook Pro 903 (© ; licentie: )

Conclusie
Ben je op zoek naar een e-reader die qua schermoppervlakte hetzelfde leescomfort biedt als een standaard paperback, dan is de PocketBook Pro 903 het overwegen waard. De PocketBook 603 gaat dan weer de concurrentie aan met de vele 6-inch e-readers die op de markt zijn. Toch onderscheiden beide PocketBook Pro’s zich van de concurrentie door de 3G-functionaliteit. Rust ze uit met een SIM-kaartje en je kan zo goed als overal het internet op. Hou er wel rekening mee dat deze e-lezers niet flitsend snel zijn, al verloopt het lezen van een e-boek wel vlot. Ook zijn ze niet bepaald geoptimaliseerd om even snel een Nederlandstalig boek rechtstreeks via het internet te kopen. Een laatste bedenking die ook voor de BeBook Neo geldt: verlies je de stylus dan zijn deze e-readers met Wacom touchscherm vrijwel onbruikbaar.

(70/100)
PocketBook Pro 603

(75/100)
PocketBook Pro 903

Adviesprijs
PocketBook Pro 603: € 279
PocketBook Pro 903: € 419
Foto van PocketBook
Categorieën: Distributeurs, Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
6
Vorig artikelFascinerende film van een evoluerend kunstmatig landschap
Volgend artikelKleurenmultifunctionals met personaliseerbaar aanraakscherm
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.