E-readers met WiFi- én 3G-ondersteuning

0
102

De leesbaarheid van de schermen is vergelijkbaar met die van de de door ons geteste Sony Readers en de Icarus Reader Go, al heeft die laatste toch een scherm dat nog een fractie scherper oogt. Het scherm van de PocketBooks is iets minder grauw dan dat van de eerder geteste BeBook Neo, al blijven de verschillen klein. Wel is het zo dat de E Ink-schermen van al deze e-lezers wel beter leesbaar is dan het scherm van de Icarus Reader Sense, dat de concurrerende SiPix-technologie gebruikt.
Het is erg comfortabel lezen op het grote scherm van de Pro 903, al weegt die natuurlijk wel fors meer dan zijn kleinere broer, zodat je deze e-lezer niet al te lang in je hand kan houden zonder hem te ondersteunen. De Li-Polymeer batterij (1530 mAh) waarmee beide toestellen zijn uitgerust, is goed voor het lezen van 14.000 pagina’s op de PocketBook Pro 603 en tot 7.000 pagina’s op de PocketBook Pro 903.

Het aanpasbare beginmenu van de PocketBook Pro e-readers

Het aanpasbare beginmenu van de PocketBook Pro e-readers (© ; licentie: )

Software
Net als bij de PocketBook IQ 701 verdeelt de PocketBook e-readersoftware het scherm in een aantal vakken. Bij de Pro 903 heb je de keuze uit drie varianten van het beginmenu, bij de Pro 603 uit twee. Die varianten bepalen hoeveel vakken je te zien krijgt en hoe ze zijn verdeeld over het scherm. Zo kan je bijvoorbeeld bovenaan een scherm met de drie laatst geopende boeken laten verschijnen, daaronder een scherm met pictogrammen voor de belangrijkste functies: Bibliotheek, Notities, Applicaties, Woordenboek, Muziek, Foto’s, Zoeken, Configuratie en Registratie. Rechts daarvan beschik je dan nog over enkele vensters – de handleiding spreekt van Widgets – die je naar eigen keuze kan vullen met bijvoorbeeld de Kalender, het Rekenmachine en een link naar de e-boekwinkel om boeken te kopen.
Deze e-readers hebben ook nog enkele applicaties die je verstrooiing bezorgen naast het lezen. Naast Sudoku’s oplossen, kan je er ook schaak en ‘snake’ op spelen.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelFascinerende film van een evoluerend kunstmatig landschap
Volgend artikelKleurenmultifunctionals met personaliseerbaar aanraakscherm
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.