Netwerkschijf met verstand

2
73

Energieverbruik
In standby verbruikt de Synology DiskStation DS410j 0,7 Watt. Het gemiddelde verbruik komt uit op 34,4 Watt. Het door ons gemeten piekverbruik bedroeg 47 Watt. Maar ook deze cijfers hangen natuurlijk af van het soort harde schijven dat je in deze NAS installeert. Hoe energiezuiniger die zijn, hoe minder de DiskStation zal verbruiken.
De stroombeheeropties zijn erg uitgebreid. Zo kan je kiezen dat de schijf na een stroomuitval automatisch herstart. Je kan bepalen wanneer de schijf in slaapstand moet gaan en wanneer de NAS gepland moet in- en uitschakelen.

Synology ds410j webbeheer

Synology ds410j webbeheer (© ; licentie: )

Conclusie
De Synology DiskStation DS410j is een compacte en stille, maar tegelijk erg krachtige NAS die zowel thuis als in een kleinzakelijke omgeving heel nuttige diensten kan leveren. De ingebouwde software is erg uitgebreid en tegelijk gebruiksvriendelijk. Bovendien kun je de functies nog uitbreiden via allerlei packages. Positief is ook dat Synology erg vaak verbeteringen en aanvullingen voor zijn software uitbrengt en dat die vaak ook werken met de oudere NAS-modellen van het merk. Dat is bij de concurrentie vaak niet het geval. Alleen al daarom zou je een Synology NAS zoals deze DS410j ernstig in overweging moeten nemen.

(88/100)

Adviesprijs
€ 299 zonder harde schijven.
Foto van Synology
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelStijlvol draagbaar mediaspelertje
Volgend artikelAdobe Creative Suite 5 telt 250 nieuwigheden
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Geachte heer Schildermans,

    Mooi artikel. Een tip: vergeet niet te vermelden dat voor het installeren van deze verbeteringen en of aanvullingen de gebruiker in een volledige back-up dient te maken van zijn data op de NAS.

    Het wil namelijk nog wel eens voor komen dat na zo’n update de originele RAID configuratie overschreven blijkt te zijn.

    Kosten voor het herstel van de gegevens van zo’n NAS liggen tussen de 2.500 en de 5.000 EUR.

    Mvgr,

    Robbert Brans

    • Je hebt gelijk, Robbert. Een NAS met RAID configuratie beschermt je min of meer tegen uitval van een harde schijf, maar is geen substituut voor een back-up. Idealiter heb je dus twee NAS’en in gebruik: een tweede waarop je regelmatig een back-up maakt van de eerste.

Reacties zijn gesloten.