Adobe Creative Suite 5 telt 250 nieuwigheden

0
44
Adobe kondigt versie vijf aan van Creative Suite, de onlangs door DiskIdee geteste softwarebundel met alle Adobe-programma’s voor ontwerpers, fotografen, dtp’ers en creatievelingen. De grootste en duurste bundel, Adobe Creative Suite 5 Master Collection, telt 250 nieuwe features.

Adobe Creative Suite 5 Master Collection telt meer dan 250 nieuwe mogelijkheden. Deze bundel bestaat uit Photoshop CS5 (fotobewerking), Illustrator CS5 (vectortekeningen), InDesign CS5 (desktop publishing), Flash Catalyst CS5, Flash CS5 Professional, Dreamweaver CS5 (programmeren en webdesign), Adobe Premiere Pro CS5 (videobewerking) en After Effects CS5 (design).
Deze programma’s kun je ook los verkrijgen of als onderdeel van een van de vier andere Creative Suite-edities, namelijk Creative Suite 5 Design Premium, Creative Suite 5 Web Premium, Creative Suite 5 Production Premium, Creative Suite 5 Design Standard. De programma’s zijn ook nog altijd los te koop. Creative Suite beidt verder integratie met Adobe CS Live-diensten (die je voor een beperkte tijd gratis mag gebruiken).

Nieuwigheden
Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro en After Effects zijn nu native 64-bit applicaties op zowel Mac als Windows. De Adobe Mercury Playback Engine stelt gebruikers van Adobe Premiere Pro CS5 in staat om projecten sneller te openen. Je moet dan wel een videokaart van Nvidia gebruiken. InDesign CS5 ondersteunt nieuwe, interactieve documenten en e-readers. Photoshop CS5 biedt verbeterde randdetectietechnologie (Refine Edge-technologie) en betere maskeerresultaten in kortere tijd. Met Photoshop CS5 is het tevens mogelijk een beeldelement te verwijderen en de ontbrekende pixels te vullen met Content-Aware Fill. Nieuwe lijnopties stellen gebruikers van Adobe Illustrator CS5 in staat om lijnen met een variabele lengte te creëren en de breedte op elk punt van de lijn exact aan te passen. De tijdsbesparende Roto Brush-tool in After Effects helpt bij het isoleren van bewegende elementen op de voorgrond in een fractie van de tijd die er normaal voor nodig is. DreamWeaver CS5 ondersteunt eindelijk populaire contentmanagementsystemen als Drupal, Joomla! en WordPress.

Prijs en beschikbaarheid
Adobe Creative Suite 5-producten zullen begin mei beschikbaar zijn. De verwachte verkoopadviesprijs van de suites is 2.899 euro voor Master Collection CS5, 1.899 euro voor CS5 Design Premium, 1.799 euro voor CS5 Web Pemium, 1.899 euro voor CS5 Production Premium en 1.299 euro voor CS5 Design Standard. Genoemde prijzen zijn exclusief btw en gelden voor de Engelstalige versies. De Nederlandstalige versies zullen nog iets duurder zijn. Upgradeprijzen en volumelicenties zijn beschikbaar. Meer informatie over alle nieuwigheden vind je op deze website van Adobe.

Foto van Adobe
Website: Bezoek Website Website: Bezoek Website Website: Bezoek Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelNetwerkschijf met verstand
Volgend artikelTelenet vernieuwt webmail
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.