Blu-ray speler van Philips verbetert video en geluid

5
850

BD Live en firmware updates
De Ethernet-aansluiting dient voor de BD Live (Profile 2.0) voorziening en om de firmware van de BDP9500 te vernieuwen. Dit laatste kan overigens ook via de usb-poort. Wij hebben dit apparaat getest met de recentste firmware, namelijk 1.4. Als je via het menu overigens naar nieuwe firmware zoekt via de Ethernet-aansluiting zal de speler altijd melden dat er nieuwe firmware beschikbaar is en deze ook telkens opnieuw installeren als je daarvoor kiest. Dat vinden we een beetje raar: als het apparaat al de laatst beschikbare firmware aan boord heeft, moet het dit gewoon melden en die niet telkens opnieuw installeren.
BD Live is een extra’tje op sommige Blu-ray Discs waarbij extra inhoud via het internet beschikbaar is. In de praktijk hebben we daar nog niet veel mee te maken gehad. De Ethernet-aansluiting van de BDP9500 is wat ons betreft dan ook niet meer dan een gimmick en het is in de dagelijkse praktijk zeker niet nodig om deze speler permanent op het internet aan te sluiten. Die aansluiting dient dus, voor alle duidelijkheid, niet om rechtstreeks internetvideo’s mee af gespelen.

Phillips BDP9500 inhoud verpakkingUSB-aansluiting
Internetvideo’s kun je wel afspelen via de USB-aansluiting. Je moet die dan uiteraard eerst op een geheugenstaafje of usb-schijf kopiëren. Wij hebben dit onder andere getest met een 32GB grote SanDisk UltraBackup USB 2.0 Flash Drive en dat werkte probleemloos.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelSony hoofdtelefoons zijn geschikt voor muziek en computergebruik
Volgend artikelTuneUp maakt je pc gezond voor een prikje
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

  1. Ik heb een haat/liefde verhouding met Philips, maar dit product is absoluut TOP ! Heb hem gekocht omdat ik niet tevreden was over de geluidskwaliteit van geprezen Sony S550 (dialogen verdrinken in omgevingsgeluiden). Bij de bdp9500 blijven dialogen zeer goed verstaanbaar (zelfs wanneer de aarde aan het vergaan is) en ook beeldkwaliteit is een zichtbare sprong voorwaarts tov de S550.
    Absoluut geen spijt van de aankoop.

  2. Ik vraag me vooral af hoe dit toestel zich qua prestaties verhoudt tot het blu-ray vlaggenschip van Pioneer, de BDP-LX91. Verder zou ik graag wat meer details kennen omtrent die mogelijke interferentie met de beeldverwerkingstechnieken van de tv. Is het bv. bij een Philips LCD dan nodig om de Perfect Pixel processor gewoon uit te schakelen? Toch een beetje raar dat je meer geld uitgeeft aan een tv omwille van de beeldverbeteringsssnufjes, en dat je die dan vervolgens toch weer moet uitschakelen in combinatie met bepaalde apparatuur…

    • Ik heb de Pioneer niet gezien en kan je dus daar niets over vertellen. Wat betreft digitale beeldverbeteringstechnieken: het is in principe zo dat je die niet op de tv en de dvd- of bluray-speler tegelijk moet gebruiken, omdat dit interferentie kan geven. Experimenteren is de boodschap: wat werkt wel, wat werkt niet. Negen kansen op de tien zit er in de Philips-speler een krachtigere bewerkingschip dan in je tv…

Reacties zijn gesloten.