Blu-ray speler van Philips verbetert video en geluid

5
850

Maar het grootste effect is er toch bij dvd-video’s die worden opgewaardeerd van 576i- naar 1080p-resolutie. Je kunt daar natuurlijk geen Blu-rays van maken. Vooral de ruis vermindert dankzij de Marvel-videochip. Ook verbetert de kleurweergave soms zichtbaar.
Een tip: schakel de beeldverwerkingssnufjes van je tv zoveel mogelijk uit, want die kunnen soms interfereren met die van de Marvel-videochip in de BDP9500.

Stroomverbruik
De Philips BDP9500 Blu-rayspeler verbruikt 25 Watt. In standby verbruikt hij niet meer dan 0,25 Watt.

Conclusie
Voor een adviesprijs van €499 en straatprijzen van ongeveer €390 biedt de Philips BDP9500 Blu-ray player heel wat waar voor zijn geld. De bouwkwaliteit is uitstekend en de hoogwaardige audio- en videocomponenten garanderen de beste audio- en videokwaliteit die je voor dit geld kunt kopen.

(89/100)

Adviesprijs
€499
Foto van Philips
Website: Bezoek Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelSony hoofdtelefoons zijn geschikt voor muziek en computergebruik
Volgend artikelTuneUp maakt je pc gezond voor een prikje
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

  1. Ik heb een haat/liefde verhouding met Philips, maar dit product is absoluut TOP ! Heb hem gekocht omdat ik niet tevreden was over de geluidskwaliteit van geprezen Sony S550 (dialogen verdrinken in omgevingsgeluiden). Bij de bdp9500 blijven dialogen zeer goed verstaanbaar (zelfs wanneer de aarde aan het vergaan is) en ook beeldkwaliteit is een zichtbare sprong voorwaarts tov de S550.
    Absoluut geen spijt van de aankoop.

  2. Ik vraag me vooral af hoe dit toestel zich qua prestaties verhoudt tot het blu-ray vlaggenschip van Pioneer, de BDP-LX91. Verder zou ik graag wat meer details kennen omtrent die mogelijke interferentie met de beeldverwerkingstechnieken van de tv. Is het bv. bij een Philips LCD dan nodig om de Perfect Pixel processor gewoon uit te schakelen? Toch een beetje raar dat je meer geld uitgeeft aan een tv omwille van de beeldverbeteringsssnufjes, en dat je die dan vervolgens toch weer moet uitschakelen in combinatie met bepaalde apparatuur…

    • Ik heb de Pioneer niet gezien en kan je dus daar niets over vertellen. Wat betreft digitale beeldverbeteringstechnieken: het is in principe zo dat je die niet op de tv en de dvd- of bluray-speler tegelijk moet gebruiken, omdat dit interferentie kan geven. Experimenteren is de boodschap: wat werkt wel, wat werkt niet. Negen kansen op de tien zit er in de Philips-speler een krachtigere bewerkingschip dan in je tv…

Reacties zijn gesloten.