Blu-ray speler van Philips verbetert video en geluid

5
850

Aansluitingen
De goudkleurige aansluitingen op de achterkant zijn duidelijk gegroepeerd per type en voorzien van de nodige kleuraanduidingen voor een eenvoudige aansluiting. De meeste mensen zullen alleen de HDMI-aansluiting nodig hebben. Maar de BDP9500 heeft ook Component- en Composiet-videouitgangen en coaxiale en optische digitale geluidsuitgangen. Daarnaast zijn er ook 7.1 analoge geluidsuitgangen. Ten slotte bevat de achterkant ook een Ethernet-aansluiting.

Phillips BDP9500 BackBediening
De afstandsbediening heeft een duidelijke lay-out. De speler start met een eenvoudig menu op. Je kunt kiezen tussen dvd of Blu-ray afspelen, USB afspelen of instellingen uitvoeren. De BDP9500 is compatibel met Philips EasyLink. EasyLink-apparaten die via HDMI zijn aangesloten kun je met een enkele afstandsbediening besturen. Dat lukte bijvoorbeeld perfect in combinatie met de Philips lcd-tv waarmee we de BDP9500 hebben getest. Door de aan-uitknop van de afstandsbediening bijvoorbeeld iets langer ingedrukt te houden, worden zowel de speler als de tv uitgeschakeld.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelSony hoofdtelefoons zijn geschikt voor muziek en computergebruik
Volgend artikelTuneUp maakt je pc gezond voor een prikje
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

  1. Ik heb een haat/liefde verhouding met Philips, maar dit product is absoluut TOP ! Heb hem gekocht omdat ik niet tevreden was over de geluidskwaliteit van geprezen Sony S550 (dialogen verdrinken in omgevingsgeluiden). Bij de bdp9500 blijven dialogen zeer goed verstaanbaar (zelfs wanneer de aarde aan het vergaan is) en ook beeldkwaliteit is een zichtbare sprong voorwaarts tov de S550.
    Absoluut geen spijt van de aankoop.

  2. Ik vraag me vooral af hoe dit toestel zich qua prestaties verhoudt tot het blu-ray vlaggenschip van Pioneer, de BDP-LX91. Verder zou ik graag wat meer details kennen omtrent die mogelijke interferentie met de beeldverwerkingstechnieken van de tv. Is het bv. bij een Philips LCD dan nodig om de Perfect Pixel processor gewoon uit te schakelen? Toch een beetje raar dat je meer geld uitgeeft aan een tv omwille van de beeldverbeteringsssnufjes, en dat je die dan vervolgens toch weer moet uitschakelen in combinatie met bepaalde apparatuur…

    • Ik heb de Pioneer niet gezien en kan je dus daar niets over vertellen. Wat betreft digitale beeldverbeteringstechnieken: het is in principe zo dat je die niet op de tv en de dvd- of bluray-speler tegelijk moet gebruiken, omdat dit interferentie kan geven. Experimenteren is de boodschap: wat werkt wel, wat werkt niet. Negen kansen op de tien zit er in de Philips-speler een krachtigere bewerkingschip dan in je tv…

Reacties zijn gesloten.